Koje stvari treba menjati prilikom adaptacije stana?

Kada se radi adaptacija stana ona može biti generalna  i to znači da onda adaptacija stana uključuje bukvalnos sve radove, što znači menjate izgled vaše kuće u potpunosti. Međutim, nekada adaptacija stana može da podrazumeva samo određene vrste radova ili da se odnosi samo na jednu prostoriju. Na primer većina ljudi se odlučuje samo za adaptaciju kuhinje ili adaptaciju kupatila. Treba da znate, kada ste se već odlučili za adaptaciju stana, treba što više stvari da uključite, odnosno da zamenite, jer ovo nije tako jednostavan proces da biste ga ponavljali opet kroz neko kratko vreme.

Evo koje bi stvari komplet trebalo da zamenite:

Vodoinstalacije i elektroinstalacije

Ukoliko već vršite kompletnu adaptaciju stana, onda je sasvim logično da ćete zameniti i sve elektroinstalacije, kao i vodoinstalacije. I sami znate da je ovo ogroman posao i da ukoliko nešto nije u redu sa elektroinstalacijama na primer, možete da spremite na sve od početka. A jasno je da kada završite jednom sa adaptacijom stana, ne želite skoro da razmišljate opet o njoj. Sa druge strane ove vrste instalacija su vrlo važne za normalno funkcionisanje, tako da nije dobro da ih ostavite u lošem stanju. ukoliko su dotrajale, onda je vreme da ih kompletno i zamenite.

Zamenite parket prilikom adaptacije stana

Ukoliko je  kvalitetan i od dobrog drveta parket u stanovima obično dugo traje i retko kad se menja. Međutim, ponekad može da se desi da parket izgubi prvobitnu boju, da se zbog različitih situacija izgrebe, ošteti, uništi i slično. Jedna od stvari koje se mogu desiti jeste da parket može da izgubi sjaj. Sjaj možete lako da vratite nekim određenim specijalnim sredstvima, međutim vidnu oštećenost parketa ćete teško ispraviti nekim sredstvom. Ono što još može da bude problem jesu bube koje se mogu naći u parketu i koje mogu to te mere uništiti vaš parket, a da toga niste ni svesni. Ukoliko znate da ste godinama imali neku od buba u parketu, onda je sada definitivno vreme, da prilikom adaptacije stana, zamenite i komplet parket.

Zamenite stolariju

Dobra stvar može biti i zamena stolarije. Kada se kaže stolarija, obično se misli na stolariju u kuhinji. Kada god su zastareli elementi to treba da vam bude alarm da odmah menjate, naravno ukoliko ste u mogućnosti. Nije dobro da vam dotrajli i zastareli kuhinjski elementi i dalju budu u funkciji, jer je to mesto gde prirpemate hranu, a sa takim elementima postoji velika mogućnost da dođe do stvaranja nekih bakterija. Posebno je to izraženo ukoliko su neki kuhinjski elementi naprsli, pa se stvara prostor da hrana ostane u tim pukotinama. Tako da bi najbolje bilo da se ozbiljno posvetite i ovoj prostoriji kada renovirate stan

Zamenite vrata

Zamena vrata takođe može da spada u domen zamene stolarije prilikom adaptacije stana. Međutim, kada su u pitanju vrata, ne morate da zamenite sva vrata koja imate u stanu, ukoliko vam nisu sva dotrajala. U principu je jako važno da zamenite ulazna vrata. Ona su vam najvažnija i definitivno treba da budu i najkvalitetnija. Takođe bi trebalo da razmislite i o sigurnosnim vratima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *