Istražujemo: zašto je zimovanje u Bugarskoj toliko popularno

Na jednom od prvih mesta kada su putovanja u pitanju se, prema statistikama naših turističkih agencija, nalazi zimovanje u Bugarskoj.
Sigurno ste čuli da su kod naših suseda cene smeštaja, ali i restorana, hrane, u prodavnicama i slično niske, ali će vas iznenaditi da nije to jedini razlog popularnosti ovakvih aranžmana.

Borovec i Bansko, dve glavne destinacije za zimsko putovanje u ovoj zemlji, nude mnogo više od pukog jeftinog smeštaja o kome ćemo, za početak, morati da kažemo nekoliko reči.

Smeštaj za malo novca

Ono što je sasvim izvesno jeste da je zimovanje u Bugarskoj nama veoma pristupačno i povoljno. Pogotovo ako uplatite neku first ili last minute ponudu, ovaj izdatak maltene nećete ni osetiti. To je sigurno dobra vest za sve vas koji ste odustali od bilo kakvog odlaska na put do sledećeg leta,jer već sada možete pretražiti ponude za ovaj vid boravka.
Dalje, zimovanje u Bugarskoj vam neće ponuditi i loš kvalitet naspram niske cene. Baš naprotiv – njihovi hoteli su sjajni! Svi mi koji smo imali prilike da ih posetimo bili smo oduševljeni, ali vam predlažemo da se sami uverite.
Bugari izuzetno vode računa o enterijeru smeštaja, sve je sređeno, čisto i udobno. Takođe, njihovi polupansioni nisu mnogo skuplji od same uplate prenoćišta.
Na sve to, bićete u prilici da jedete po restoranima maltene svaki obrok, ukoliko to želite, jer su im restorani zaista jeftini, a hrana odlična.

Raj za skijaše

Svi oni koji skijaju dobro znaju koliko znači sneg u sezoni. Tako zimovanje u Bugarskoj neće doneti neprijatna iznenađenja kao recimo naše planine, jer tu snega ima tokom čitave sezone koja traje ni manje ni više nego 4 meseca. Staze su im odlične, te ih posećuju turisti iz cele Evrope.
Napomenućemo još samo da su im ski škole veoma povoljne, te da daju popust za decu, što je još jedan od razloga da razmotrite ovu opciju.

Uživanje u porodičnom odmoru

Mnogobrojne porodice se svake godine odlučuju za zimovanje u Bugarskoj, i tvrde da se ovom prilikom bolje provedu nego, čak, na bilo kom letovanju.
Razlog tome su pre svega programi prilagođeni deci, kako škole skijanja, tako i sanke, odlasci na bazen, planinarenje, ili pak zabavni programi u hotelima. Uz sve to, Bugari nude i mnogobrojne popuste za porodične pakete koje nećete naći na drugim mestima, ali i mogućnost roditeljima da se zaista dobro odmore.
Svaki dan biće aktivan i proveden na čistom vazduhu, što će svakako značiti za zdravlje cele porodice.
Odličan noćni provod za mlade
Ako putujete sa društvom, onda je zimovanje u Bugarskoj prava stvar za vas.
Dane ćete provoditi na snegu, u skijanju ili šetnji, imaćete prilike da posećujete bazen, teretanu ili spa centar, ali će zato noćni provod biti nezaboravan.
Naime, i Borovec i Bansko poznati su po odličnim noćnim klubovima u kojima je piće zaista jeftino, te vaš studentski ili srednjoškolski budžet neće pretrpeti. Sem toga, imaćete prilike da upoznate vršnjake iz čitave Evrope, koji zimovanje u Bugarskoj ne propuštaju, te da steknete nove prijatelje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *