Jednodnevni izleti u Srbiji – beg od stvarnosti

Koliko često odlazite na izlet u prirodu? Jesu li vam karirana prostirka, korpa sa hranom i partnerom ili partnerkom prva asocijacia na ljubavne scene iz romantičnih filmova u koijma parovi odlaze u prirodu kako bi proveli vreme daleko od drugih?

Verovatno mnogi roditelji jedino što imaju vremena da provedu u prirodi jeste šetnja do parkića sa deco i to jednom ili dva puta nedeljno, a drugim danima bake i deke rado vode decu do obližnjeg parkića. Iako se čini da je vreme počelo ubrzano da teče i da se nikada nema dovoljno vremena za sve pridviđene aktivnosti, ipak sigurni smo da su jednodnevni izleti u Srbiji dobra prilika da se na dan odvojite od obaveza i posla i uživate u prirodi, miru i tišini.

Pretpostavljamo da bi neko odmah promislio da nije nimalo jednostavno odlučiti se za odlazak na piknik u prirodu, jer nije samo potrebno izvojiti dan, već i pogoditi kakvo će vreme biti, gde otići, ali i pripremiti sve potrebno za jedan dan van kuće. Naime, nekada ne treba unapred razmišljati o vremenu i prilikama, već je dovoljno samo izabrati mesto i uputiti se ka željenoj lokaciji. Kažu da je spontani odlazak i najbolji, jer se unapred ne opterećujte oko organizacije, niti sebe zamarate nepotrebnim informacijama. Međutim, postavlja se pitanje gde otići.

Gde na jedan dan?

Mnogi Beograđani često ni ne razmišljaju u brojnim prirodnim lepotama koje nude okolne planine, pa tako vikend putovanja ili jedna subota i nedelja provedena na Avali ili na planini Kosmaj, sigurno će učiniti da se osećate lepše i spremnije za nove radne zadatke. Jeste li razmišljali o tome? Kada bismo malo bolje preslistali ponude u kojima su jednodnevni izleti u Srbiji prilika da se naša zemlja bolje upozna, videli bismo da u našoj zemlji ima zaista mnogo neistraženih krajeva i lepota. Međutim, za sve one kojima jednodnevni izleti u Srbiji nisu zanimljivi i radije bi taj jedan dan da iskoriste za neku kartku šoping turu u nekom gradu iz susednih zemlja, dobra prilika je da se poseti Rumunija, jer od Beograda do Temišvara nije potrebno više od 3 do 4 sata vožnje.

Svakako, oni koji više vole Mađarsku, mogu da odu do Segedina i lepo pazare ili pak da se odmore u nekoj od mađarskih velnes i spa centara. Treba takođe imati na umu i da naša zemlja ima što šta da ponudi kada je u pitanju banjski turizam. Ne morate prevaljivati kilometre i kilometre da biste posetili neku mađarsku banju, kada se zna da je još u vreme bivše SFRJ naša Vrnjačka banja bila najposećenija.

Ipak, danas su postali popularni etno restorani, pa ukoliko volite da uživate u pravoj domaćoj hrani i piću, nećete pogrešiti ako vaši jednodnevni izleti u Srbiji se pretvore u obilazak etno kuća po našoj zemlji. A danas ih ima u svim krajevima, ima i različitih ponuda i cena, tako da treba obratiti pažnju na ponudu, a ukoliko vam ponuda odgovara, onda spakovati samo najpotrebnije sitnice i krenuti na kratak predah. Međutim, oni koji odlaze samo na proverena mesta mogu se odlučiti za naše najpopularnije planine poput planina Kopaonik i Zlatibor, ali ipak nismo sigurni da će vam jedan dan biti dovoljan za uživanje u ovim parkovima prirode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *