Korak po korak do savršenog venčanja

Muškarac vašeg života vas je upravo zaprosio, rekli ste da i prsten je na vašoj ruci. Nekoliko dana je već prošlo, utisci se polako sležu, i već u glavi počinjete polako da razmišljate o proslavi vaše ljubavi – o venčanju.

Spisak stvari koje treba da uradite je ogroman – znate da vam je potreban najlepši restoran na svetu, znate da želite neverovatan bend, koji će svirati vašu omiljenu pesmu kada budete ušli u salu i zaplesali svoj prvi ples kao udata žena. Znate i da je bitno pronaći pravu haljinu, sastaviti meni i odabrati savršenu svadbenu tortu. Ali odakle početi, to vam još uvek nije baš jasno. Evo malog vodiča za vas.

Korak po korak

Nakon što ste sami bili iznenađeni prosidbom, i posle nekog vremena koje ste odvojili za vas dvoje, stvari su se slegle i pravi je trenutak da podelite srećne vesti sa ljudima koji su vam najbliži. Roditeljima, najbližim prijateljima i članovima rodbine, pokušajte da vest saopštite uživo – pažnja i ljubav koju ćete dobiti prijaće vam i daće vam neophodnu snagu za sve izazove koji će biti pred vama u narednih par meseci. Jer budite sigurni – za planiranje i organizaciju venčanja iz snova, trebaće vam par meseci.

Nakon toga pustite mašti na volju. Sa verenikom mozgajte sve zamislive i nezamislive ideje, i ne opterećujte se odmah pričama o novcu. Pokušajte da shvatite kako oboje zamišljate taj dan, gde se preklapate, a gde razmimoilazite u idejama i željama. Ko želi da mu svadbena torta bude plazma, a ko bi da sašije neverovatnu venčanicu? Stavite sve na papir, i ostavite stvari da malo odstoje.

Iako naravno nema potrebe da odmah odredite tačan datum venčanja, bilo bi dobro da imate bar donekle ideju kada bi za vas oboje bilo idealno vreme za načinjanje svadbene torte. Kada odredite godišnje doba, ili još idealnije tačan mesec, znaćete sa koliko vremena za planiranje i organizaciju raspolažete. Zatim, napravite preliminarni spisak gostiju. Isto bi trebalo da urade i vaš verenik, kao i vaši roditelji. U zavisnosti od broja gostiju zavisiće i izbor lokala u kome ćete biti, kao i vaši troškovi.

Nakon toga možete polako da krenete i u priču o novcu. Konsultujte roditelje obe strane, i vidite na koliku pomoć možete da računate. Vreme je i za kupovinu sveske, i njeno imenovanje u ‘svesku za venčanje’. Prve strane posvetite priči o budžetu. Popište sve stavke – lokaciju, muziku, venčanicu, svadbenu tortu, fotografa… i vaše procene koliko one mogu da koštaju. Saberite sve, uporedite sa novcem koji imate na raspolaganju i počnite da smišljate i pronalazite načine kako da što više uštedite.

Ukoliko je vaš izbor venčanje u dvorištu kuće u kojoj ste odrastali, i ukoliko vam je jasno da želite da vam svadbenu tortu pravi mama, a za muziku bude zadužen bend koji ste slušali u srednjoj školi i koji čine vaši prijatelji, priča je znatno jednostavnija, negoli ako vas čeka mukotrpan rad na odabiru bukvalno svega. Ne zaboravite da je ideja vodilja proslava vaše ljubavi i provođenje vremena na žurci života, sa ljudima koje neizmerno volite. Koliko god se ispostavi da je posla pred vama, pokušajte da uživate u svakom danu organizacije venčanja, jer sve drugo nema smisla.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *