Sezona letnjih (ne)zgoda

Sa toplim vremenom polako kreće i sezona malih napasti zvanih komarci. Dok se mnogi protiv ovih dosadnih stvorenja bore pomoću raznih sprejeva i drugih hemikalija, ima i onih koji ipak koriste prirodne načine za suzbijanje komaraca. Svakako se manje novca izdvaja za prirodne načine, nego za razne hemikalije, a i prirodni metodi su sigurno najzdraviji i time nema nikakvih rizika po zdravlje.

U zavisnosti od toga šta vam se više isplati, možete se odlučiti za više opcija. Neki od načina na koji možete smanjiti broj komaraca jeste pomoću biljke koju možete zasaditi u svom dvorištu. Možete koristiti razna eterična ulja, ali u prodaji se mogu i naći komarnici koji su pravo rešenje za zaštitu od insekata.

Neke određene biljke mogu vam pomoći u borbi protiv ovih malih stvorenja. Možda zvuči nemoguće, ali i vaša ishrana itekako može da doprinese da vas komarci jure. Promenite hranu koju jedete i komarci vas neće više toliko juriti. Uz crni i beli luk, kao i uz upotrebu sirćeta manje će vas juriti ovi insekti, a svakako zdrava ishrana doprineće da ne budete plen ovih parazita.

Takođe, neki od načina za teranje komaraca mogu da budu i neke druge životinje, poput neke vrste ptica, žabe ili šišmiši. Naravno, ukoliko su ovo za vas ekstremni prirodni načini, uvek možete da se odlučite za neko eterično ulje koje će vam pomoći da efikasno suzbijete najezdu ovih dosadnih stvorenja.

Gde se komarci najviše skupljaju?

Svima dobro poznata činjenica jeste da se komarci veoma lako i brzo množe. Za njihovo razmnožavanje prirodni krivac često je stajaća voda koja se može naći u vašem dvorištu. To mogu, recimo, da budu neka korita za vodu, kofa puna vode, kao i posude iz kojih vaši ljubimci piju vodu. Sve su ovo moguća mesta gde nastaje prava žurka ovih insekata odakle kreću u lov na svoje žrtve. Efikasno rešenje za borbu protiv malih stvorenja jesu razne vrste biljaka koje, osim što mogu da posluže kao ukrasno bilje u vašem dvorištu, takođe mogu doprineti da broj komaraca bude manji u večernjim časovima. Neke od tih biljaka su neven, zatim nana, kao i lavanda, ali i mnoge druge.

Moćna eterična ulja ili komarnici?

Ukoliko vas nerviraju muve, ne znate kako da rasterate komarce i druge insekte u vašem domu, iskoristite moć eteričnih ulja. Preporučuje se da kombinujte ulje bosiljka, eukaliptusa, lavande, limuna, bora, ruzmarina, kao i ulje majčine dušice. Savetuje se da se koristi nekoliko kapljica ovih ulja kako biste bili zadovoljni efektima.

Svakako, ako niste ljubitelji raznih mirisa, uvek možete da izaberite i druge prirodne načine za borbu protiv komaraca, muva, osa, pčela i drugih insekata. Neki od alternativnih rešenja za ulja mogu biti komarnici. Svakako, ukoliko ste od onih koji smatraju da samo mreže mogu da spreče ulazak insekata, odlučite se za komarnike. Komarnici su prirodni način za suzbijanje insekata. Laki su za upotrebu i jednostavni za održavanje. Komarnici su mreže za prozore i vrata koji su ekološki zdrave i nema rizika po zdravlje čoveka.

Prirodnih načina ima mnogo, a ako vam neki od njih možda deluju nemoguće, svakako nisu neefikasni. Promenite način borbe protiv komaraca, iskoristite prirodne preparate i zaštite se u toku letnjih meseci. Tako ćete se lepše osećati, nećete brojiti ujede, već ćete prepričavate razne druge zgode i nezgode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *