Šta vam je sve potrebno da biste uvek izgledale lepo?

Lepa Kosa

Lična sređenost je jedna od stvari koje generalno ostavljaju prvi utisak na poslodavca, fasciniraju potencijalnog partnera, obezbeđuju nam blagostanje, daju utisak samopouzdanja i poverenja. Lična higijena je obično prva stvar na koju pomislimo kada se probudimo i poslednja stvar kada zaključujemo svoje dnevne rituale. Danas na tržištu nalazimo paletu dodataka koji nam pomažu da izgledamo još sjajnije za kratko vreme i bez obično skupe pomoći kozmetičara.

Poplava kozmetičkih aparata na tržištu može brzo da nas zavede i da nas natera da svakodnevno trošimo više nego što nam je potrebno. Neki proizvodi su potpuno bespotrebni, a mnogim ljudima je teško da razlikuju ono što im je stvarno potrebno a šta ne. Da li se i ti pitaš koji proizvodi za ličnu higijenu predstavljaju dobru kupovinu za svaku ženu?

Do sjajne kose i idealne frizure kod kuće

Da li si sita od čekanja po frizerskim salonima? Da li su i tebi neophodne usluge frizera, jer zbog poslovnih obaveza moraš da budeš obavezno sređena? Sa presama za kosu koje kupuješ u nekoj specijalizovanoj prodavnici ili nekom većem hipermarketu, lako možeš sama da se pobrineš da si sređena u svakom trenutku.

Prese za kosu se razlikuju u zavisnosti od vrste proizvoda, a možeš da biraš između uvijača, pegle ili seta za oblikovanje koji predstavlja više proizvoda istovremeno. Svakako ne treba da zaboraviš ni na kvalitetan fen za kosu. Cene su veoma različite, viša cena obično znači i kvalitetniji proizvod, ali to nije uvek pravilo. »Must have« svake sređene žene u nekom trenutku je presa za kosu koji mnoge žene koriste i kao uvijač. Svakako, takva upotreba se ne preporučuje previše često, jer presa nije namenjena uvijanju, a ni toplotni tretman kose nije preporučljiv svaki dan.

Glatko telo, bez dlačica

Imaš dosta stalnih dlačica i nameravaš da kupiš depilator? Odstranjivanje dlačica za mnoge predstavnice ženskog pola predstavlja pravi pakao, ali se s problemom neželjenih dlačica suočavaju i muškarci. Međutim, na tržištu aparata za ličnu negu su dostupni razni proizvodi: brijači, epilatori i depilatori.

Depilatori su dizajnirani da uklone dlake sa površine kože, a sečiva su postavljena odmah oko glave. Koja je tačno razlika između njih i brijača? Brijači, za razliku od depilatora, naslanjaju sečivo direktno na kožu, a od klasičnih britvi se razlikuju samo po tome što imaju napajanje na struju ili baterije.

U slučaju da želiš dugotrajan efekat glatke kože, preporučujemo ti poseban tip depilatora, odnosno epilator. Epilator radi tako da dlačice čupa iz korena, omogućavajući do četiri nedelje glatke kože. Problem sa kojim se žene često susreću kada upotrebljavaju epilatore jeste rast dlačica. Određeni epilatori su zato razvili specijalne tehnike kako bi se minimizirao rast dlake.

Oralna higijena

Razmišljaš o kupovini električne ili baterijskoj četkici za zube? Sve više ljudi, pa i stomatologa se kune u ovu vrstu četkice, a danas se mogu pronaći u gotovo svakoj prodavnici. Cene se prilično razlikuju, pa su neke dostupne po veoma niskoj ceni. One su jednostavne za upotrebu jer mogu da kontrolišu pritisak na desni. Električne četkice za zube omogućavaju da četkanje zuba bude prijatnije.

Četkice za zube omogućavaju merenje vremena četkanja, a četkanje s takvim četkicama je vrlo temeljno jer efikasno uklanja bakterije na teško dostupnim mestima. Zbog male okrugle glave omogućavaju čišćenje na teško dostupnim mestima u usnoj šupljini, uz istovremeno uklanjanje zubnog kamenca. Pre kupovine izabrane četkice za zube, ne zaboravi da proveriš kakvi su dodaci uključeni u paket – na primer, držač za četkicu, dodatni nastavci, poklopac za putovanja i putna kutija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *