Zašto i Vi treba da odaberete privatni vrtić?

Državnih vrtića ima svuda. Uvek možete da odaberete jedan od njih. Međutim, ljudi se sve češće odlučuju za upisivanje svojih mališana u privatni vrtić.

Zbog čega je to tako?

Roditelji se sve više žale da u državnim vrtićima nema dovoljno ulaganja, kao što je to slučaj u privatnim. Država ne ulaže, odnosno, ne finansira dovoljno veliku svotu novca kako bi posao, održavanje i sve ostalo bitno za jedan vrtić funkcionisalo na najbolji mogući način. Situacija u privatnim vrtićima je u potpunosti drugačija. Opremljenost je na visokom nivou, uređeni su, novi su, postoji više prostorija za različite aktivnosti prilagođene uzrastu dece.

Privatni vrtići kao idealna ustanova

Finansije su svima glavni faktor, čak i kod odabira vrtića. Međutim, kad se sve svede – privatni vrtići mnogo daju za taj novac koji Vi uložite. Oni nude mnogo više od državnih. Pod tim se podrazumeva i dodatna briga o deci, jer su grupe u ovim vrtićima mnogo manje nego u državnim, pa vaspitači imaju više vremena na raspolaganju da se bave mališanima. Razvoj mališana se detaljnije prati, deca mogu da biraju čime će da se igraju i kako će da uče. Biće u mogućnosti da nauče osnove pojedinih predmeta s kojim će se susretati i u školi, što je ogroman bonus za svu decu koja se upisuju u privatne vrtiće.

Dodatne aktivnosti

Privatni vrtići posvećuju dosta pažnje i dodatnim aktivnostima. Te aktivnosti mogu da budu i fizičke, ali i aktivnosti u vidu plesa, baleta, ali i raznih sportova. Deca će sama odabrati aktivnost koju ona žele, a stručnjaci su ovde da im pomognu i da im olakšaju boravak. U privatnim vrtićima ćete biti u mogućnosti da dovodite decu kad Vama odgovara, a isto tako ćete moći da dođete po njih kada završite sa poslom. Nema posebnog vremenskog ograničenja. Sve aktivnosti koje nude privatni vrtići možete i Vi lično da pratite, pošto osoblje ovih ustanova mnogo dobro sarađuje sa roditeljima i rado prihvataju savete koje čuju od roditelja. Sve se to radi kako bi se uloženi novac u potpunosti isplatio.

Hrana u privatnim vrtićima

Hrana u privatnim vrtićima je znatno kvalitetnija od one koja se služi u državnim ustanovama. Isto kao i kod dodatnih aktivnosti, i Vi kao roditelj možete sa savetujete šta biste želeli da se nađe na jelovniku. Ukoliko je vrtić u mogućnosti – oni će to i ispuniti. Pored kvantiteta hrane – strogo se vodi računa i o kvalitetu ishrane dece koja pohađaju privatne vrtiće. Deca neće jesti previše masne hrane, kao ni brzu hranu, već će se okretati ka zdravoj ishrani, odnosno trudiće se da jelovnik bude bogat voćem i povrćem. To je izuzetna stvar – pošto će na taj način deca već od ranog detinjstva steći naviku zdrave ishrane. Zdrava ishrana je možda najznačajnija od svega što nudi privatan vrtić – pošto kad se zdravo hrane deca – sve ostalo ide mnogo lakše. A kad se zdravo hrane i bave fizičkim aktivnostima – zdravlje je zagarantovano. Zdravlje je nešto na šta bi svaki roditelj morao da obrati pažnju, a ukoliko dete pohađa privatni vrtić – neće morati da razmišlja o tome da li njegovo dete jede zdravo ili ne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *