Selite kancelariju? Evo kako da odaberete pravu agenciju za selidbe

Kada dođe vreme da promenite lokaciju vaše kancelarije, verujemo da ćete posao prepustiti profesionalcima. Selidba kancelarije može biti prilično stresna, pogotovo ako nešto krene po zlu. Zato dobro razmislite pre nego što odlučite koju agenciju ćete angažovati kako bi sve vaše stvari bile bezbedne tokom transporta, a poslovni predmeti na kojima radite stigli na nove police u odgovarajuće vreme.

Jednostavna Google pretraga će vam ponuditi desetine firmi koje se bave ovim poslom. Međutim, lako možete pogrešiti ako nasumično odaberete neku od agencija koja se našla u rezultatima pretrage.

Od svih agencija koje ćete naći na internetu samo par njih vam može pružiti usluge koje su vam potrebne po razumnim cenama. Dakle, pre nego što donesete odluku o angažovanju detaljno pregledajte web prezentacije svih agencija i informišite se o svim uslovima. Evo nekoliko saveta kako da budete sigurni da ste odabrali pravu agenciju.

#1 Upoznajte kompaniju koju želite da angažujete do detalja

Vaša pretraga treba da počne tako što ćete odvojiti vreme za detaljno istraživanje agencija koje možda želite angažovati. Proverite da li su registrovane za delatnost kojom se bave, da li osiguravaju stvari koje sele, proverite kakve su im reference i kakve komentare o njima ostavljaju ljudi koji su koristili njihove usluge.

Na primer, jako je bitno da vam garantuju nadoknadu eventualne štete nastale usled neželjenog događaja, poput oštećenja vama važnih alatki za rad. Generalno, selidbe koje organizuju profesionalci su isplanirane do detalja i mala je verovatnoća da se desi neki neželjeni slučaj, ali predostrožnost nikad nije na odmet. Ukoliko su to kompanije sa reputacijom, one će uvek ponuditi osiguranje klijentima, jer brinu o svom poslovanju. 

#2 Uverite se da ćete dobiti podršku koja vam je potrebna

Preseljenje cele firme, bilo da se radi o par kabina i aparata za kafu ili pak o nekoliko spratova punih opreme i nameštaja zahteva vreme, planiranje i stalnu komunikaciju. Kompanija za selidbe koju odaberete trebalo bi da bude u mogućnosti da vas provede kroz ceo proces i pruži jasnu i blagovremenu komunikaciju. 

Pored usluga koje su vam potrebne, oni takođe treba da ponude i pouzdanu korisničku podršku. Ako je teško da doprete do njih, odnosno ako teško komunicirate sa njima još u fazi planiranja, verovatno je da će biti još teže nakon što sa njima potpišete ugovor i počnete selidbu.

#3 Uzmite u obzir godine poslovanja i iskustva

Prvo pitanje koje treba da postavite osoblju agencije je koliko dugo su u poslu i koliko iskustva imaju sa selidbom kancelarija. Kako tržište varira, sigurno je da samo oni koji su najbolji mogu da prežive i dugo posluju. Ova činjenica nije vezana samo za firme koje se bave selidbom već i za bilo koji biznis, pa i vaš. Uostalom, vi biste to trebali najbolje da znate. 

Rastavljanje, transport i ponovno sklapanje cele kancelarije, ali i preseljenje važnih dokumenata, fascikli i drugog kancelarijskog materijala zahteva drugačiji pristup, znanja ali i alate nego kada je u pitanju selidba porodice iz jednog u drugi stan. Na primer, samo za selidbu fotokopir aparata biće potrebni alati koji mogu da podignu tako veliki teret ali i kolica koja ga mogu prevesti do kamiona. Zato pored godina poslovanja uzmite u obzir i iskustvo koje firma koju angažujete ima baš na poslovima preseljenja kancelarija, odnosno reference (koje kompanije i kancelarije je već selila). 

Osim preporuka dobro bi bilo i da u pretragu ukucate selidbe Beograd i posetite web sajt svake od agencija za selidbe koja vam privuče pažnju. Firme koje su profesionalno orijentisane verovatno imaju rubliku “reference” gde možete pogledati ko su sve bili njihovi klijenti.

#4 Tražite jasnu i prilagođenu cenu za uslugu koja vam treba

Niko ne voli skrivene troškove i naknade, ali se nažalost često mogu pojaviti. Kada angažujete agenciju za selidbe, jasno im stavite do znanja šta želite, i tražite jasnu cenu kompletne selidbe bez naknadnih troškova. Na ovaj način izbeći ćete prekoračenje budžeta koji imate na raspolaganju. Započinjanje posla ili bolje rečeno nastavljanje na novoj lokaciji i sa novčanim deficitom nije nimalo dobra stvar. 

Takođe, kada razgovarate sa agencijama koje ćete možda angažovati tražite da vam daju prilagođenu cenu. Svakako nije isto ako ih angažujete za posao koji će trajati pet dana i posao koji traje jedan dan. Na količinu obavezno tražite i popust. Agenciji sigurno nije u interesu da gubi velike klijente. 

Uspešna selidba kancelarije uz minimalne prekide u radu zahteva detaljno planiranje, jasne instrukcije i dobru komunikaciju između učesnika u procesu. Ako pratite ove savete sigurno je da će vam šanse da pogrešite u izboru agencije za selidbe biti daleko manje a time će i čitav proces biti lakši.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *