Šta uvek treba da imate u svojoj mini radionici?

Iako su kod muškaraca najomiljenije i najvoljenije igračke oduvek bili automobili i samo automobili, ipak pored toga muškarci vole kada imaju neke svoje mini radionice u okviru neke ostave, podruma ili bašte uz kuću, kako bi mogli da iskažu svoju kreativnost često, ali i kako bi mogli da srede neki kvar, jer ne mora se uvek i za sve zvati majstor.

Osim toga, veoma je lepo kada imate svoju radionicu, bez obzira na to kolika je površinski, šta sve sadrži, čime raspolažete, jer svakako sve što se u njoj nađe i te kako će vam u nekom momentu biti od koristi. Ako imate želju da imate svoju mini radionicu ili je već i imate, onda su ovo neke stvari i alati koje uvek morate imati u njoj.

 

Motorne testere

 

Iako bi neko rekao da motorne testere zapravo i nisu obavezni deo svake radionice, bez obzira na to koliko u njoj provodite vremena, trebalo bi da znate da motorne testere nisu oruđe koje jedino koriste drvoseče i oni koji rade sa drvima i u šumi.

Iako jeste primarno osmišljena za seču drva u šumi, kako se ne bi koristila ona ručna i kako bi se dobilo na vremenu i na snazi, motorne testere će vam sigurno biti pšotrebne i ukoliko imate neki voćnjak, drvored ispred kuće, jer ćete njome brzo i veoma lako potkresati drveće, oseći velike i nepotrebne grane, pa tako bi trebalo jednu da imate u svom posedstvu.

Kako postoje motorne testere različitih veličina, onda ćete naspram svojih potreba i odabrati onu koja vam najviše odgovara.

 

Negde, poreb obavezne te „hitne“ orbe sa alatom, koja je potreba svake kuće, imali radionicu ili ne, kosačice i motornih testera, postoji još mnogo toga šta bi trebalo da se nađe u vašoj radionici.

Različite vrste žica, kanapa, debljih i tanjih, sajli, te svega onoga što vam može zatrebati u bilo kom trenutku kada radite oko svoje kuće ili stana, a šta ne možete odmah da nabavite.

 

 

Torba sa alatom

 

Alat je najosnovniji, onaj sitni koji podrazumeva različite francuske ključeve, nekoliko vrsta čekiće, nekoliko vrsta šrafcigera, različita klešta i makaze koje služe mnogo čemu, te mnogobrojne eksere, šrafove i tiplove.

Ubrojaćemo u ovu „torbu“ majstorsku i bušilice, kako bi ceo prethodni alat mogao da se iskoristi. I zaista, ne morate uvek zvati majstora da probuši rupu u zidu kako biste postavili neki ram, sliku, ne mora uvek majstor raditi neke sitne radove po vašem domu, kada radili to pre ili ne, uz alat sve sami možete da postignete.

 

Kosačica

 

Ukoliko živite u kući, onda je skoro pa sasvim sigurno to da ćete imati i jedan deo travnjaka, svoju baštu koja je u stvari i najlepši deo posedovanja kuće. Baš zbog toga što je to ono najlepše, trebalo bi svoju baštu i travnjake redovno da održavate i sređujete, da uvek bude uredno pošišana, a samim tim i osvežena, zbog čega će vam biti potrebna neka manja, električna kosačica koja će vam uštedeti vreme pri radu, ali i snagu. Tako da, bez nje nećete moći nikako.

Comments

  1. Ne idem nigde bez elektricne smirgle i dobrog noza!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *