Da li je estetska hirurgija trend modernog društva?

Sve je veći broj ljudi koji su spremni da se podvrgnu zahvatima estetske hirurgije. Primamljivo zvuči kada vas doktor uveri da deo tela koji vam godinama unosi nelagodi i zbog kojeg imate manjak samopouzdanja sada može da postane prošlost. Korekcija u tom slučaju je odlično rešenje, ali sve to lepo izgleda dok ne dođete pre svršen čin, tačnije dok ne dođete pod nož. U svakom slučaju, kada je stručnjak proveren, onda će i efekti biti neverovatni, a pre nego što donesete odluku da li ćete da se podvrgnete estetskoj intervenciju, obratite pažnju na prednosti i mane koje ima plastična hirurgija.

Koje su prednosti estetske hirurgije?

Nemamo svi pravilan, noti lep nos. Nismo svi rođeni sa lepo definisanim crtama lica niti imamo svi isti tip kože koji se ne gužva i koji ne stari. Nove mogućnosti su sada pred nama uz pomoć estetske hirurgije. Delovi tela koji vam se ne sviđaju sada mogu brzo i lako da se koriguju. Sve češći su zahtevi dama koje žele da uklone znakove starenja, pa se one najpre odlučuju za kozmetičku i estetsku hirurgiju.

Nakon završene intervencije ako je pacijent zadovoljan, imaće više samopouzdanja i osećaće se lepše. Najbolje se osećaju oni pacijenti koji su se plastičnom hirurgijom rešili posledica nastalih infekcijama, naslednim problemima ili traumom.

Osim lepog izgleda i veće sigurnosti u sebe, estetska hirurgija ima i brojne zdravstvene prednosti. Ukoliko dugo imate problema sa određenim fizičkim problemima, onda je vreme da ih se rešite. Bolovi u leđima izazvani velikim grudima sada mogu biti prošlost. Smanjenjem grudi bolovi će nestati, a vi ćete se osećati lepše i zadovoljnije. Ako imate spuštene kapke, sada možete da se rešite viška kože na očima. Nakon estetske intervencije, vid će vam se poboljšati, a više vam neće smetati višak kože.

Sporisti najbolje znaju koje su to sve prednosti estetske hirurgije. Svi koji su imali ozbiljne povrede lica, polomljen nos, povređene usne i kožu lica znaju da je plastična hirurgijaa najbolje rešenje za ovakve probleme. Jedino što je važno jeste profesionalan i stručan kadar koji će se pobrinuti za intervenciju i sigurni smo da će bolovi, nepravilnosti i nedostaci na telu postati prošlost.

Koje sve mane ima estetska hirurgija?

Pacijenti bi kao glavnu manu estetske hirurgije naveli cenu usluge. Jedan hirurški zahvat dostiže cenu i do nekoliko hiljada evra, a mnoge složenije intervencije koštaju i mnogo više. Imajte na umu da ni oporavak posle operacije nije tako brz. Nekada pacijenti moraju da leže i po nekoliko nedelja, pa su mogući i duži izostanci sa posla, a to dalje za posledicu ima i manje prihode.

Kao i svaka hirurška intervencija i estetska operacija podrazumeva sečenje, ali i savijanje određenih delova tela. Ovi zahtevi nisu nimalo bezazleni, a nekada mogu da budu i rizični. Nakon operacaije mogu da se jave bolovi, modrice, pa i otok, a nekada se javlja kao posledica i ukočenost. Posledice mogu da traju i po nekoliko nedelja, a neke ontervencije mogu da dovedu do infekcija, trajnih ožiljaka i drugih neželjenih ishoda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *