IBC kontejneri – pouzdan transport u prehrambenoj industriji

Kompleksni proizvodni procesi prehrambene industrije olakšava jedan popularan proizvod današnjice – srednji kontejneri za rasuti teret (IBC). Napravljene od izuzetno izdržljive plastike, IBC kontejnere možete koristiti za sigurno skladištenje i isporuku svih vrsta tečnih roba koje uključuju boje, rastvarače, hemikalije, vodu i sve vrste alkoholnih i bezalkoholnih pića. 

U savremenim proizvodnim procesima, IBC kontejneri srednjeg obima predstavljaju jedan od najpouzdanijih i najisplativijih načina za premeštanje tečnih proizvoda iz tačke A u tačku B.

Ipak, manipulacija proizvodima koji su namenjeni za ljudsku ishranu dolazi sa priličnim udelom rizika. Potrebno je da maksimalno zaštitite i izolujete ove proizvode kako biste bili sigurni da ne sadrže zagađivače ili primese koji bi mogli biti štetni za zdravlje potrošača. 

Kvalitetan izbor za transport svih vrsta tečnosti

IBC kontejneri za rasuti teret pomoći će vam da poboljšate ukupan kvalitet vaših prehrambenih proizvoda i omogućiti da ispunite visoke standarde prehrambene industrije kao i da maksimalno iskoristite kapacitete vašeg skladišnog prostora. Poznati po svojoj svestranosti, ovi kontejneri će vam pomoći da idete u korak sa promenljivom potražnjom. Ako jedan od vaših proizvoda postane popularniji od drugog, isti kontejner možete lako nameniti drugom proizvodu, sve dok je temeljno očišćen.

Adaptilnost i fleksibilnost 

Visoka funkcionalnost IBC kontejnera za skladištenje i transport tečnih roba leži u tome što se svaki kontejner isporučuje na postojeću paletu. Ovi kontejneri napravljeni su od durabilne postojane plastike koja pruža fantastičnu zaštitu vašim proizvodima, i istovremeno ih drže pričvršćene za paletu omogućavajući siguran transport. Takođe, IBC kontejneri pružaju olakšane procese utovara i istovara robe koji omogućavaju laku i brzu manipulaciju viljuškarom. 

Ova vrsta ambalaže obično se koriste za poboljšanje skladišne logistike u čuvanju i transportu tečnosti. Efikasna mogućnost rasklapanja i slaganja kontejnera jedan na drugi pomoći će vam da oslobodite prostor u svom proizvodnom prostoru ili skladištu omogučavajući vašim radnicima više prostora za izvršavanje zadatka. Olakšane procese manupulacije omogučava i postojanje ergonomskih ručki na bočnim stranama kontejnera. Stabilnost i sigurnost kao i čvrste i postojane strukture omogućavaju jednostavno i lako rukovanje IBC kontejnerima. 

Visok kapacitet

Prenos više tereta na manjem ukupnom prostoru obezbeđuje veoma visok kapacitet ovih plastičnih kontejnera u odnosu na druge tipove distributivnih jedinica.

Kada je reč o transportu i skladištenju proizvoda sa kontrolisanom temperaturom, verovatno se pitate: „Da li su IBC kontejneri temperaturno kontrolisani?“ Odgovor je da – ako znate koji tip plastične ambalaže vam je potreban. Na tržištu postoje IBC kontejneri dizajnirani da izoluju vaše proizvode od viška toplote i vlage, tako da ne morate da brinete o isporuci kontaminiranih tečnih prehrambenih proizvoda ili onih kojima je istekao rok trajanja.

Skalabilnost i univerzalan dizajn

Napravljeni od reciklažnog materijala, IBC kontejneri izrađeni su od veoma kvalitetne i izdržive plastike, otporne na spoljašnje uticaje. Ovi kvaliteti pomažu izbegavanju nepotrebnih gubitaka i postizanju konzistentnosti u isporuci proizvoda.

Stabilan kvadratni oblik IBC kontejnera kao i integrisana osnova palete omogućavaju laku manipulaciju i slaganje u skladišnom prostoru kao i visoku mobilnost ove plastične ambalaže. Sistem jednokratne kese, odvodne cevi i ventila pruža brz i lak pristup tečnosti u svim procesima skladištenja i trasporta robe. Jedinstveno aplikativno rešenje “kesa u kutiji” omogućava dugotrajnost ovih kontejnera kao i lako čišćenje i održavanje.  

Najviši higijenski standardi

IBC sklopive kontejnere sa fleksibilnim oblogama u vidu višeslojnih, jednokratnih higijenskih kesa koje ispunjavaju unutrašnjost kontejnera, pružaju mogućnost transporta i skladištenja robe po najvišim higijenskim standardima. Ove fleksibilne obloge drastično smanjuju upotrebu ambalažnog materijala i proizvodne troškove u poređenju sa klasičnim rešenjima za transport tečnosti kao što su tankovi, rezervoari ili cisterne.  Mogućnost smanjenja zapremine i do 2,5 puta omogućava makismalno povećanje korisnog prostora u povratnim procesima. 

Široka primena i upotrebna vrednost

Zbog svojih jedinstvenih karakteristika i specifičnog dizajna koji povećava ukupnu efektivnost proizvodnih procesa, IBC kontejneri pronalaze široku primenu u velikim industrijskim postrojenjima i proizvodnim pogonima ali i malim kompanijama sa limitiranom proizvodnjom. Često se koriste za potrebe farmaceutske industrije i transport, čuvanje i rukovanje lekova, hemikalija ili rastvarača. Svoje mesto IBC kontejneri našli su i u građevinarstvu i u sektorima za potrebe transporta gasa, nafte i naftnih derivata.

Za potrebe industrije pića i sokova, koriste se u procesima serijske proizvodnje, mešanja, skladištenja i isporuke tečnih sirovina koje obuhvataju alkoholna i bezalkoholna pića, sirupe ili ulja. Kao adekvatna zamena teškim i nepristupačnim cisternama koje usporavaju efikasnost logističkih procesa, IBC konteneri često se koriste za transport svih vrsta voda, od pitkih i prerađenih pa sve do otpadnih voda.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *