Kako da postignete prefinjenost u domu uz pomoć prirodnog drveta?

Prirodni materijali, pogodni za uređenje enterijera, nikada nisu izlazili iz mode. U nekim trenucima su bili manje ili više popularni. Koliko je drvo traženo govore i podaci o tome da se često prave različiti tipovi elemenata za stan koji izgledom podsećaju na drvo, ali su naravno napravljeni od veštačkih materijala. Generalno svi teže za tim nekim prirodnim momentima u domovima, ali ih ne mogu svi priuštiti. Ipak, pojedine elemente i te kako možete priuštiti. Drveni elementi u vašem domu daju jedan sasvim drugačiji doživljaj.

Postavite drvene podove u dnevnoj sobi

U dnevnoj sobi treba da se potrudite da što više elemenata bude od prirodnog drveta, kako bi ona izgledala što prefinjenije i elegantije. Jedan od načina da to postignete jeste i ugradnja parketa. Parketi od prirodnih materijala su jednostavno savršeni za bilo koju prostoriju, ali će oni vašu dnevnu sobu učiniti još toplijom. Posebno ćete imati utisak toga kada dođu hladniji zimski dani, gde ćete se u svom stanu zaista osećati vrlo prijatno. Da li ćete izabrati tamniji ili svetliji parket, zavisi samo od ukupnog uređenja vaše dnevne sobe.

Svetliji parket malo više otvara dnevnu sobu, dok je tamniji parket čini malo manjom nego što jeste. U nekim slučajevima dobro je otvoriti dnevnu sobu kako parketom, tako i ostalim stvarima. I to je obično slučaj kada nemate mnogo veliku dnevnu sobu. Ako je vaša dnevna soba prostrana, onda je sasvim dozvoljeno da ugradite parket koji je tamnijih boja, jer na taj način on će delovati vrlo dobro i neće mnogo uticati na sužavanje prostora.

Odlučite se za drvene ormare u spavaćoj sobi

Kako biste vašu spavaću sobu učinili što prijatnijom i toplijom, savetuje se ugradnja drvenih ormara. Da li će to biti drveni ormari savremenog i modernog dizajna ili će to biti ormari koji su retro izgleda, zavisi od vaših želja. Ne može se reći da ćete pogreštiti ukoliko izaberete jedno ili drugo. Vrlo je važno da i ostale elemente ukompunujete sa tim drvenim ormarom. I nikako nije dozvoljeno, barem ne stilski i estetski, da drvene elemente nameštaja kombinujete sa nekim drugim elementima, koji nisu drveni. Mora postojati neki sklad. Tako, komode pored kreveta, police u spavaćoj sobi isto moraju da budu od drvenih i prirodnih materijala.

U hodniku postavite parket sa specifičnim prirodnim šarama 

I hodnicima treba posvetiti pažnju, jer i oni čine dobar deo vašeg stana, ukoliko ih imate, naravno. U hodnicima će najpraktičnije biti da ugradite kvalitetan parket. Može to biti parket sa specifičnim prirodnim šarama i to ne mora biti parket prve klase. Na primer parketi koji su niže klase, imaju više prirodnih šara, a priroda u vašem domu je i te kako dobrodošla. Tako da u slučaju hodnika slobodno možete izabrati takve vrste parketa. Dobra stvar je brinuti i o detaljima u vašem hodniku. Naime, možete postavite neki određeni drveni komad nameštaja, odmah do vrata ili možete postaviti drvene ramove za slike ili fotografije.

U kupatilu – drvene pregrade ili drvene korpe

Kupatilo zaista može da deluje zadivljujuće ukoliko imate drvene elemente. Da li će to biti drveni pregradni delovi ili će to samo činiti jedna drvena korpa, sasvim je svejedno. Samo jedan drveni detalj može učiniti da vaše kupatilo izgleda sasvim drugačije. I sami možete postaviti drvene police, na kojima ćete držati peškire ili ostale elemente koji su vam potrebni. Za to vam neće biti potrebno mnogo vremena, ali će rezultati biti neverovatni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *