Mali detalji kojima možete da osvežite izgled svog doma

U prethodnom periodu, u kući smo provodili više vremena nego ikad, a to nas je prirodno navodilo na razna razmišljanja i potencijalne akcije. Ukoliko ste odoleli ekstremnim promenama fizičkog izgleda (u vas gledamo, žene!) pa ste se okrenuli učenju, treniranju ili kuvanju, posle nekog vremena vam je verovatno i to dosadilo pa ste osetili potrebu za nečim malo komplikovanijim i naprednijim – šta kažete na sređivanje doma?

Problem je samo u tome što niste u mogućnosti da u potpunosti promenite izgled svog doma i renovirate ga od poda i plafona, ali to ne znači da ne postoji neka druga opcija kojom možete da unesete željene promene u svoj enterijer. Ponekad je potrebno samo nekoliko malih detalja da u potpunosti osvežite izgled svog doma, a ti detalji niti oduzimaju mnogo vremena i truda, niti oduzimaju mnogo novca što je u ovim trenucima svima jako važno. Onda, šta možete da uradite kako bi prostorije u vašem domu zasijale novim sjajem?

Dnevna soba – kreativni mebl štofovi i prekrivači

Dnevna soba je centralna prostorija vašeg doma – mesto okupljanja, druženja i dobre zabave. Upravo zato joj treba posvetiti posebnu pažnju. Ukoliko vam u njoj najviše smeta vaš stari nameštaj, mebl štofovi cena nije visoka, a tu su da potpuno preokrenu igru! 

Zaboravite na vremena kada su mebl štofovi bili dosadni i jednobojni – sada su dostupni u najrazličitijim bojama i dezenima koji će osvežiti izgled vašeg doma za tili čas! Mebl štofovi jarke boje ili upadljivog dezena će se odlično slagati uz enterijer uređen u minimalističkom stilu, dok će jednostavniji mebl štofovi moći da “smire” enterijer koji je prenatrpan raznim stvarima i detaljima. 

Dakle, proučite koji mebl štofovi će se najbolje uklopiti u vaš enterijer i počnite sa osveživanjem vašeg nameštaja! Uz to, na raspolaganju su vam uvek i zanimljvii prekrivači i jastuci koji će upotpuniti izgled vašeg nameštaja i dati dodir udobnosti i topline vašem dnevnom boravku. 

Spavaća soba – neobične šare ili jarke boje posteljine 

U spavaćoj sobi pak željeni efekat možete postići uz pomoć posteljine. Budući da je (bračni) krevet centralni deo spavaće sobe, posmatrajte ga kao komad koji će na neki način i odrediti izgled celokupne prostorije. 

Neobične šare ili pak jarke boje posteljine učiniće da vaša spavaća soba dobije potpuno nov i drugačiji izgled, a trenutno su jako popularne i posteljine sa određenom tematikom ili duhovitim porukama koja strana je njena (veća), a koja njegova (manja). Isto pravilo možete primeniti i za uređenje dečije sobe – posteljine sa likovima iz crtaća su uvek zanimljiv izbor. U odnosu na izgled posteljine, odredite druge detalje koji će se uklapati i u vašu spavaću sobu uneti željenu atmosferu.

Kuhinja i kupatilo – pločice kakve niko nije očekivao

Prilikom uređenja kuhinje i kupatila, obično biramo pločice koji se na neki način podrazumevaju da će biti deo tih prostorija, odnosno, izbegavamo da budemo kreativni i pratimo neki svoj osećaj. E pa, ukoliko planirate renoviranje ovih prostorija, sada pokušajte da razmišljate izvan okvira i odabarete boje koje vi želite da tu budu, a ne one za koje se očekuju da će tu biti. Ukoliko želite da vaše kupatilo bude crno, a kuhinja zelena – samo napred! Imate svu slobodu da svoj dom uredite onako kako želite, a to će stvoriti neverovatno dobar efekat koji će svi pozitivno komentarisati.

Balkon ili dvorište – mnoštvo raznobojnog cveća i lampica

Od balkona ili dvorišta neuglednog izgleda do balkona ili dvorišta kakve viđate u magazinima o uređenju enterijera, deli vas, za početak, nekoliko odgovarajućih detalja. Da, tako je jednostavno! Počnite od detaljnog čišćenja, a potom svaki slobodan kutak ispunite cvećem i zelenilom. Za udobne večeri na otvorenom, dodajte mnoštvo mekih jastuka i diskretne lampice koje će upotpuniti atmosferu. Sve ostalo, može da dođe i kasnije. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *