Minimalistički stil u vašem stanu

Današnji moderno opremljeni stanovi najčešće podrazumevaju minimalizam. Neutralne boje i nameštaj ravnih linija danas je sve popularniji, a taj trend je postao popularan i na našim prostorima gde je već neko vreme prisutan minimalistički stil. Nameštaj koji ovaj stil nameće jeste jednostavan za održavanje, a dizajniran je tako da može da se prilagodi svakoj prostoriji.

Ako želite svoj stan da opremite upravo u minimalističkom stilu i smatrate da su ugaone garniture idealne za ovakve stanove, onda bi najbolje bilo da izračunate dimenzije vašeg prostora kako biste izabrali idealan komad nameštaja. Da bi se sve lepo upotpunilo, neophodno je da na vreme odlučite koje dimenzije ugaone garniture bi odgovarale vašem dnevnom boravku.

Moderni stanovi su tako izgrađeni da je prostor ograničen i ima višestruku namenu, pa ako biste određene prostorije uredili na pravi način, onda to podrazumeva posebno rešenje. Ako niste stručni za osmišljavanje idejnog rešanja, onda to prepustite nekom stručnijem od sebe. Važno je napomeniti da minimalistički stil ističe jednostavnost u prvi plan uz pažljivo odabrane dekorativne elemente, vaš dom će ostavljati poseban utisak na svakoga ko u njega kroči.

Nameštaj za dnevnu sobu u minimalističkom stilu

Dnevna soba će dobiti poseban pečat ako se odlučite za ugaone garniture u minimalističkom dezenu. Pažljivo odabrana boja se može savršeno uklopiti u ostatak enterijera. Posebnu dimenziju može da dobije vaš stan, ako se rešite dotrajalih sofa i kauča i umesto njih ubacite ugaone garniture. Kupovina jedne ugaone garniture olakšaće vam preuređenje doma, jer osim što je na izgled ovaj komad nameštaja jako upečatljiv on je i multifunkcionalan.

Ako biste dodali još neki komad nameštaja uz ugaonu garnituru, onda nećete pogrešiti ako kupite i fotelju. Današnji proizvođači nameštaja na različite načine žele da pridobiju kupce, pa se u prodaji mogu naći ugaone garniture koje možete kupiti na popustu, ako uz njih izaberete i neki dodatni komad nameštaja, poput fotelje.

Ako ste u mogućnosti razmislite o promotivnim cenama, jer nije da se ne isplati dobiti dva komada nameštaja za manje pare. U svakom slučaju, prilikom odabira samog nameštaja, ukoliko želite da vaš stan bude opremljen u minimalističkom silu, onda obratite pažnju na nijanse, dezene i boje, jer kombinacija boja i dezena je važna.

Za sve one koji ne znaju koje boje u minimalizmu treba kombinovati, trebalo bi imati na umu da su bela i crna boja idealne za uklapanje u ambijent, ali i za drugačije organizovanje prostora.

Kada već odaberete nameštaj, minimalizam podrazumeva i oplemenjivanje zidova vaše dnevne  sobe. Naime, police su idealne, jer mogu da vam posluže za knjige, a kakvu ćete boju police izabrati zavisi od čitavog enterijera, zato prilagodite boje stilu i životnom prostoru.

Iako nema univerzalnog pravila kako jedan stan najbolje urediti, u retro ili minimalističkom stilu, trebalo bi takođe znati da ni potpuno iste kvadrature stana nemaju isti raspored prostorija. Isplanirajte prostor i izmerite rastojanje gde biste da ubacite ugaonu garnituru ili gde želite da dodate fotelju, jer kada platite i donesete kući, a shvatite da nema dovoljno mesto, vraćanje i biranje novog nameštaja uopšte nije lak zadatak.

Comments

  1. Veliki sam pobornik minimalizma, sto se tice stila i nacina zivota. U danasnjem drustvu gde je akcenat na potrosnji i stalnim novinama trebalo bi prihvatiti da cinjenicu da ova planeta ima ogranicene resurse i da nam mnogo toga nije potrebno, samo smo navikli da to nesto imamo.

    Sto se tice samog enterijera, ja volim dve do tri boje u prostoriji, volim ostre ivice, staklo, mermer itd. I pregereniram princip „jedno ali vredno“, kako bi duze trajalo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *