Odgovarajuca vrsta stolarije kao jedan od najznacajnijih detalja na svakom objektu

U sledećem teksu pokusaćemo da vam olakšamo izbor i rešimo nedoumice sa kojima se možete susresti priliko odabira stolarije, bilo da je rec o prvoj ugradnji ili o zameni postojece stolarije. Dilema je puno – cena, material, boja, okov, izbor stakla…Ono što je sigurno jeste da stolarija svakom objektu daje estetski pečat, ali i obezbedjuje potpuni komfor u smislu boravka u odredjenom prostoru. To se pre svega odnosi na toplotnu i izvučnu izolaciju, zaštitu od prašine, sigurnosnu zaštitu, itd., budući da je stolarija veza izmedju prostora u kome boravimo i spoljašnje sredine.

PVC stolarija kao vas izbor 

Mnogobrojni su razlozi zasto je PVC jedan od najrasprostranjenijih i najprimenjivanijih gradjevinskih mateijala  za izgradnju PVC stolarije, ne samo u Srbiji nego i u svetu. Najznačajnije karakteristike ovog materijala su odlina zvučna i toplotna izolacija, jer je svaka PVC stolarija napravljena od komora, kao i  cena, koja jenajčešće i odlucujući faktor prilikom zamene neke druge stolarije PVC stolarijom. Dakle odnos cene i kvaliteta sigurno je osnovna prednost PVC stolarije, u odnosu na druge vrste. Pvc je u smislu održavanja veoma zahvalan material koji nije osetljiv na vlagu i kondenzaciju, nema potrebe za zamenom gita na staklima, kao sto je to slucaj sa drvenom stolarijom, i takodje nema potrebe za periodičnim lakiranjem PVC stolarije. Jos jedna od prednosti je i vek trajanja, koji uz pravilno korišćenje i održavanje može iznositi i po nekoliko desetina godina, sto svakako predstavlja dugoročnu investiciju u sopstvenu imovinu. Ono sto je važno istaći jeste da se PVC stolarija proizvodi od polivinil hlorida, koji je vestački material  koji se u potpunosti moze reciklirati, sto je sa aspekta zaštite i očuvanja životne sredine veoma vazno, jer se za proizvodju PVC stolarije ne eksploatišu prirodni resursi. Pvc stolarija ima sposobnst ugradnje sigurnosnih okova sto je takodje čini  pouzdanom zaštitom protiv provala. Jos jedno od prednosti Pvc materijala je i to sto je nezapaljiv i što poseduje sposobnost samogašenja. 

Nadamo se da smo vam ovim kratkim testom ukazali na mnoge prednosti i da smo vam pojasnili zasto je Pvc stolarija preuzela primat na trzištu, i zašto moze biti dobar izbor za svaki vas prostor.

Prednosti ALU stolarije I zasto se odluci za nju

U savremenoj arhitekturi prisutan je trend velikih staklenih povrsina kao i otvorenih prostora zbog čega je ALU  stolarija sve češće  u primeni. Ona se može prilagoditi otvorima razlicitih dimenzija, čak i nestandardnim oblicima, tako da se upravo za nju mozete opredliti ukoliko renovirate stare prostore.  Jedna od najvećih prednosti ALU stolarije, zbog koje upravo ona može biti vaš izbor, jeste mogucnost postizanja maksimalnog estetskog efekta, pre svega zbog njenog prefinjenog izgleda, lake konstrukcije, ali i mogućnosti velikog izbora  broja. Lakoća odrzavanja ALU stolarije ogleda se u njenoj savršeno glatkoj i sjajnoj završnoj obradi, koja upravo i daje poseban estetki pešat objektima na kojima se nalazi. Osnovne prednosti ALU stolarije su odlična termoizolacija kako leti, tako i zimi, zaštita od UV zračenja, zvučna izolacija, zaštita od prodora vlage u vas prostor, ekološka opravdanost i savremeni dizajn.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *