Otkrivamo najbolji način kako da spremite vašu kožu za leto

Leto je tu i ako se do sada niste spremili za leto vreme je da počente. U pripremi za leto ne smemo zaboraviti na veoma bitnu stvaku a to je nega naše kože. Leto je prilično opasno kada je naša koža u pitanju i zbog toga je veoma bitno da se na pravilan način brinemo o našoj koži tokom vrelih dana.

Potrudite se da vaše zdravlje uvek bude na prvom mestu, a zdravlje kože treba da se načazi na vrhu vaših prioriteta. U nastavku pogledajte šta sve možete uraditi da vaša koža izgleda lepo tokom leta i na koji način je pravilno zaštiti.

Dermatološke ordinacije kao rutina

Poseta dermatologu mora biti u vašem kalendaru kao obaveza, naročito pre početka leta. Zdravlje kože je veoma bitno a kako biste se uverili da je sa vašom kožom sve u redu, jendom godišnje posetite dermatološku ordinaciju. Ukoliko imate osetljivu kožu i više mladeža, onda je bitno da redovno posećujete dermatološke ordinacije i više puta godišnje. Kada se uverite da je sa vašom kožom sve u redu i da nema neželjenih promena, vreme je da se potrduite da tako i ostane. U dermatološkim ordinacijama dobićete savete kako sačuvati kožu od UV zračenja i kako je na pravilan način negovati tokom kritičnih uslova. Leto svakako nije najpoželjnije doba za našu kožu jer prekomerno znojenje može uticati na skupljanje bakterija koje kasnije dovode do problema sa kožom. Dermatolog će vam preporučiti odgovorajuće preparate za vaš tip kože kako biste bili sigurni da ćete biti zaštićeni i negovani.

Pravilna nega kože preko leta

Naša koža leti zahetva laganiji tretman. Nije preoručljivo opterećivati kožu teškim preparatima a naročito onim na bazi ulja. Potrudite se da vaša koža preko leta bude čista i hidrirana. Prirodni pilinzi takođe mogu pomoći da vaša koža izgleda lepo okom leta. Mi vam donosimo recept za piling koji možete sami napraviti kod kuće sa sastojcima koje već imate u svojoj kuhinji. Za ovaj recept biće vam potrebna 1 kašika meda, 1 kašika šećera i 1 kašika zelenog čaja. Kada skuvate čaj i pomešate sve sastojke nanesite na lice i laganim kružnim pokretima masirajte lice kako biste ukolnili sve mrtve ćelije. Nakon ovoga umijte se mlakom vodom i nanesite hidratnu kremu za dnevnu negu. Ovaj tretman možete ponoviti jednom nedeljno. Ukoliko smatrate da šećer može biti previše oštar za vašu kožu, možete napraviti smesu od meda i cimeta koji je odličan za vašu kožu i to naneti na lice isto kao i prethodnu smesu. Cimet je odličan kada postoje uplani procesi na vašoj koži. Kožu će umiriti i ujedno će izgledati glatko i čisto.

Kreme za sunčanje

Kreme sa zaštitinim faktorom su obavezne za leto. Nemojte dozvoliti da štetno neopreznost upropasti vaš odmor i zbog toga se postarajte da uvek kod sebe imate kremu za sunčanje. Preterano izlaganje kože na suncu možda dovesti do ozbiljnih problem s toga je veoma bitno da se zaštitimo na adekvatan način. Pored samih krema veoma je bitno da imate i fizičku zaštitu u vidu šešira ili kačketa. Takođe, u poslednje vreme su popularne i termalne vode u spreju koje kožu hlade, umiriju i hidriraju i zbog toga su veoma preporučljive.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *