Podno grejanje – sistem koji se razlikuje

grejanje


Sistem grejanja koji je do skoro bio najviše zastupljen, jeste uz centralnu mrežu, odnosno radijatore, cevi i kotlove. I danas je ovakav tip veoma zastupljen, ali podno grejanje neverovatnom brzinom osvaja tržište. Mnogo je razloga za to, pre svega jer su temperaturne mogućnosti fenomenalne. 

Digitalizacija je i u ovom segmentu imala veliki udeo. Tako, danas je popularno podno grejanje jer postoji mogućnost daljinskog podešavanja funkcija, čak i kada se ne boravi u prostoriji, i to ne samo za jedan sat ili dan, već i za duži vremenski period. Zbog velikog broja prednosti, podno grejanje je sistem koji se razlikuje od svih dosadašnjih. 

Podno grejanje može da bude osnovno ili dopunsko

U zavisnosti od kvadrature i dostizanja optimalnog nivoa temperature, podno grejanje može da bude osnovna varijanta, kada je to jedini izvor toplote u prostoru – uz kotao ili utrošak električne energije. Pored toga, može da bude i dopunski tip, kada se postavljaju i panelni, odnosno norveški radijatori. Oni su fenomenalnih dimenzija, štede prostor i estetski se odlično uklapaju u svaki enterijer, bez obzira na boje i stil uređenja. Kao dopunska varijanta, podno grejanje služi za zagrevanje poda i dodatni je izvor toplote u prostorijama. 

To je posebno slučaj kada se radi o velikoj kvadraturi, u kojima i norveški radijatori imaju veliku ulogu. Dvostruki sistem emitovanja toplote dodatno zagreva prostor, što je idealan način u slučaju kada ne postoji izolacija na zidovima kuće ili stambene zgrade, postoji mnogo prozora većih dimenzija, ili je pod obložen hladnim pločicama od keramike, mermera ili granita. 

Podno grejanje je kvalitetno i trajno

Ukoliko se odlučite za podno grejanje, bilo uz dopunu koju mogu činiti norveški radijatori, ili kao osnovni tip, nećete pogrešiti. Podno grejanje se radi ispod slojeva podloge, u vidu tankih instalacija, koje ne moraju menjati nivo poda. Nevidljive su, a veoma delotvorne u pogledu temperature koja se može dostići. Čak i kada se postavljaju cevi, povezuju sa kotlom i drugim elementima sistema, podno grejanje je kvalitetno i trajno. Najveću popularnost ova varijanta stekla je zahvaljujući instalacijama koje u potpunosti mogu biti ispod površine poda. Uz to, podešavanje temperature nikada nije bilo lakše nego danas. Zahvaljujući modernim termostatima, uz prekidače ili daljinske upravljače, temperaturu je moguće podesiti i za više dana unapred. U zavisnosti od spoljne temperature, podešava se i nivo za podno grejanje, koje reguliše toplinu u domu ili poslovnom objektu. 

Podno grejanje štedi električnu energiju

U kombinaciji koju čini podno grejanje i norveški radijatori, ušteda električne energije je odlična. Naravno, to je najjasnija činjenica baš ukoliko govorimo o električnom grejanju. Naime, kako je funkcionalan mehanizam digitalnog podešavanja stepena toplote omogućio, čak i kada se ne boravi u prostoriji, nivo toplote se održava. Uz mehanizam koji obuhvata grejne kablove i mreže, dobijaju se dve mogućnosti za postavljanje grejanja. Bilo koja da se odabere, dobija se grejanje koje traje i bezbedno štedi energiju. Sistem štednje najbolje se realizuje kada se podesi održavanje temperature na nižem nivou, kada niko nije kod kuće. A kada se boravi u objektu, otpimalan nivo toplote se može povećati sa nivoa održavanja. Sve to, može se podesiti i automatski. 

Sistem koji se razlikuje od drugih, jeste podno grejanje. Norveški radijatori mogu biti dopuna ovih instalacija, iil podno grejanje njima. U svakom slučaju, radi se o inovativnom mehanizmu brzog i efikasnog dostizanja optimalnog stepena toplote, potrebnog za komforan osećaj u domu, kao i uživanje i odmaranje bez hladnoće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *