Povećanje grudi: zanimljivosti i činjenice

Kada pomislimo na estetsku hirurgiju vrlo verovatno većina odmah pomisli ili na operaciju kapaka ili na povećanje grudi. Estetska hirurgija je vrlo popularna, ali se kao dve najtraženije intervenije izdvajaju liposukcija i povećanje grudi.

Moglo bi se reći da se liposukcija nalazi na prvom mestu, međutim ne zaostaje ni zahvat u vezi sa povećanjem grudi. Vrlo je jasno zašto je povećanje grudi vrlo tražena intervencija i zašto se izvodi tako često. Razlozi mogu da budu različiti, ali se ipak sve svodi na to da svi žele bolji izgled svojih grudi. Neke devojke i žene nisu zadovoljne veličinom, druge nisu zadovoljne oblikom, tako da je jedini logičan korak da pomoć potraže u estetskoj hirurgiji.

Statistika: više mlađih žena želi da poveća grudi

Statistika govori da više mlađih žena, odnosno devojaka želi da poveća grudi, u odnosu na starije žene, kojima to i nije baš prioritet. Ovde se može govoriti i o manjku samopouzdanja, ali generalno i o različitim uticajima i trendovima. Estetska hirurgija je poznata i tražena u svetski poznatim krugovima i sve one svetski poznate pevačice, glumice i ostale poznate ličnosti, svojim primerom navode i druge da se podvrgnu estetskoj hirurgiji. To naravno nije ništa loše, ali je taj uticaj evidentan.

Zapravo je loše kada mlada žena želi da poveća grudi samo zbog trenda koji vlada u svetu. Ukoliko želite da se podvrgnete estetskoj hirurgiji, to treba da radite da biste se vi bolje osećali i to bi trebalo da radite samo zbog vas samih, a ne zbog drugih.

Prvo povećanje grudi 1963. Godine

Deluje da se prvo povećanje grudi dogodilo relativno kasno, ali ipak treba uzeti u obzir i sve one pokušaje pre ove godine. Naime,  jedan od prvih pokušaja dogodio se i 1904. godine, ali tada nisu bili baš uspešni, a i estetska hirurgija nije bila tako razvijena kao danas.

Između 1904. godine i 1963. dešavali su se razni drugi pokušaji povećanja grudi, međutim tek 1963. godine se može reći da je ova intervencija i bila uspešna. Ona predstavlja osnov i mada je danas razvijena značajno, taj postupak je u suštini isti.

Povećanje grudi – mogućnost i opšte i lokalne anestezije

Ovo je već stvar oko koje se dogovarate sa vašim lekarom. Važno je da znate da postoji mogućnost kako opšte, tako i lokalne anestezije. Vaš hirurg će vam pre same intervencije povećanja grudi uraditi mnoge analize i ispitati vaše ukupno zdravstveno stanje.

Nakon toga on će vam predložiti da li je u vašem slučaju dobro da budete pod opštom ili pod lokalnom anestezijom. Nemojte se plašiti opšte anestezije, ali ni lokalne. Ni u jednom slučaju nećete osetiti ništa, samo je važno da se pridržavate svih uputstava.

Cena – oko 2500 evra

Ako je nešto poznato i karakteristično za estetsku hirurgiju, to su visoke cene. Cena povećanja grudi se generalno ne menja godinama. Otprilike se zna da ćete morati da izdvojite oko 2000 evra ukoliko želite da povećate grudi.

Cena varira od ordinacije do ordinacije i od vaših dodatnih zahteva. U principu treba da znate da je ovo neka okvirna cena i da je malo verovatno da ćete uspeti da pronađete ispod ove cene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *