Kako da organizujete proslavu na kojoj će uživati i deca i odrasli?

Kada se radi o datumima važnim za decu, ali i za odrasle, svi volimo da ih obeležimo na neki način i tim povodom organizujemo proslavu. Na takvim proslavama treba da uživaju kako deca, tako i odrasli. U nastavku teksta pročitajte nekoliko ključnih saveta koje treba da primenite kada je u pitanju organizacija proslava kojima prisustvuju i deca i odrasli.

Osmislite aktivnosti za zabavu dece koje ne zahtevaju pomoć odraslih

Najvažniji savet kada se radi o zabavama ovakvog tipa je upravo ovaj – osmislite zabavne aktivnosti za decu, ali takve da ne zahtevaju puno pomoći odraslih i njihove konstantne pažnje.

Savetujemo da ukoliko se radi o proslavi značajnog datuma za vašeg mališana i za vas pronađete savršen ambijent za krštenje deteta ili prvi rođendan. Osoblje sale za proslavu pomoći će vam oko organizacije događaja, a razmislite i o tome da angažujete animatora koji će zabavljati decu na najrazličitije načine. Ovakva proslava omogućiće maksimalno uživanje za sve.

Odvojite prostor između dece i odraslih

Kako biste obezbedili maksimalno uživanje dece i odraslih – potrudite se da odvojite prostor između njih, ali to uradite tako da odrasli u svakom trenutku mogu da vide prostor sa decom.

Ukoliko pravite proslavu kod kuće – ovo bi trebalo da bude lak zadatak za vas: u jednu sobu smestite decu, a u drugu odrasle, ali omogućite lak prohod između njih, a možete da razmislite i o tome da ostavite otvorena vrata.

Ako planirate veću proslavu za svečanu priliku i želite da je organizujete u sali za proslave, sa osobljem i menadžerom prostora dogovorite se o osmišljavanju izgleda prostora i načinima kako možete da odvojite prostor gde će se igrati deca od prostora sa odraslima.

Prilagodite hranu prilici

Kako ne biste pravili dodatnu obavezu za roditelje, olakšajte proces ishrane na proslavi. Kada je hrana ista za decu kao i za odrasle, obično su roditelji ti koji na sebe preuzmu obavezu da decu “vuku za rukav” kada treba da jedu, a zatim da ih hrane.

Ukoliko za odrasle napravite klasičan meni, a za decu meni prilagođen njima (manje porcije, ketering, iseckani proizvodi itd.) olakšaćete posao roditeljima, a deci čak možete i da poslužite hranu na mestu gde se igraju. Radije će jesti zajedno u isto vreme, nego prekidati igru i ići kod roditelja da jedu.

Muzika prilagođena svim uzrastima

Proslave, naravno, podrazumevaju muziku, ali kada se radi o proslavama kojima prisustvuje puno dece – muzika ne sme da bude samo za odrasle, a ni samo za decu. Umesto turbo-folka, novih rep pesmi, ali i dečijih pesmica – napravite plejlistu za zabavu svih uzrasta.

Ovde se misli na pop hitove, kako strane, tako i domaće, kao i sve one bezvremenske, kultne pesme, odlične za igranje i zabavu. U muzici Izvođača kao što su Bitlsi, Bob Marli, Majkl Džekson itd. sigurno će uživati kako deca, tako i odrasli.

Ne zamarajte se osmišljavanjem nepotrebnih detalja

Ne trošite vreme za organizaciju, a ni novac, osmišljavajući nepotrebne detalje kao što je preterana dekoracija, zanimljivi kolačići itd. Držite se pravila da je “manje više” i potrudite se da proslava bude jednostavnog karaktera.

Ovo ne znači da ona neće biti zabavna i da gosti u njoj neće uživati, već samo da se nećete posvećivati detaljima koliko samoj svrsi proslave – a to je upravo dobar provod i uživanje. Kada krenete sa osmišljavanjem detalja, možda vam se učini kao da ćete se vrlo brzo pozabaviti svime, ali nije tako –  oduzeće vam previše vremena i energije, koje treba da čuvate za važnije stvari na proslavi.

Ne zaboravite da je najvažnije da se svi lepo provedu. Obezbedite dovoljno prostora i za dečiju, a i proslavu odraslih, osmislite igre za decu ili angažujte animatora, prilagodite muziku i hranu ovoj prilici i sve će proteći u najboljem redu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *