Samostalno montiranje nameštaja i nekoliko razloga zašto to ipak prepustiti agenciji

Pakovanje za selidbu

Jedan od težih segmenata u procesu selidbe je montiranje nameštaja. Demontaža nije toliko komplikovana, uglavnom je možete i sami uraditi. Dok je za montiranje nameštaja potrebno više iskustva i veštine.

Montaži ormara ili kreveta možete pristupiti i sami, ako imate potreban alat, ili potražiti pomoć prijatelja. Ali ipak je najbolje prepustiti to ljudima koji se svakodnevno bave tim poslom. U nastavku teksta daćemo vam par saveta za montiranje nameštaja, ali isto tako i nekoliko razloga zašto da taj deo posla prepustite radnicima za selidbe.

Najbolja priprema za montiranje nameštaja je pravilna demontaža

Demontiranje nameštaja je dosta jednostavniji zadatak od montiranja, a kako bi sebi olakšali kasniju montažu važno je da ispratite određene korake prilikom rastavljanja nameštaja. Pre demontaže potrebno je pripremiti alat, ukoliko nemate možete pozajmiti od prijatelja ili komšije.

Prilikom rastavljanja važno je obeležiti sve delove koji se spajaju i čuvati šrafove u posebnim obeleženim kesicama. U praksi se pokazalo da je pametno lepiti šrafove pored mesta gde ih trebate vratiti, isto tako lepiti papiriće na delovima koje je potrebno spojiti.

Kasnije kada pakujete delove, pakujte ih tako da u istom paketu budu oni koji se spajaju. Na taj način drastično olakšavate montažu. 

Pročitaj još: Koja vrsta ulaganja se isplati na duži rok

Raspakivanje i montaža nameštaja

Nakon transporta sledi raspakivanje. Naš je savet da ne odugovlačite previše i da što pre krenete sa rasklanjanjem. To se odnosi na parove i porodice bez dece, ako imate decu pre svega posvetite njima malo vremena.

Prvo raspakujte pakete koji su vam neophodni za svakodnevnicu, znaćete koji su ako ste ih obeležili tokom pakovanja. Zatim krenite od najglomaznijih stvari, odnosno nameštaja. Tako ćete rasčistiti veći deo prostora i stvoriti sebi prostor za normalno funkcionisanje.

Naoružajte se strpljenjem prilikom montiranja nameštaja i budite pažljivi da nešto ne oštetite.

Zašto prepustiti sklapanje nameštaja radnicima za selidbe?

Već smo spomenuli da ovaj deo posla nije tako jednostavan. Mnogi misle da će tako uštedeti novac, da mogu sami, ali na kraju su se pokajali. Iznećemo više razloga zašto je jeftinije, praktičnije i sigurnije prepustiti to iskusnim radnicima.

Pre svega, zbog oštećenja. Veliki je procenat mogućnosti da neiskusna osoba ošteti neki deo nameštaja, pogotovu ako imate više komada. Nakon nekog vremena popustiće koncentracija, doći ćete u situaciju da ne možete nešto rešiti i tako oštetiti deo ili ceo komad nameštaja.

Nakon pada koncentracije povećava se i rizik od povrede. To se posebno odnosi na osobe koje nemaju previše iskustva u ovom ili sličnim poslovima. Ako ne koristite alat često, dobro razmislite da li je taj posao vredan mučenja i rizika.

Sve to dovodi do velikog gubitka vremena. Sigurno ćete dugo razmišljati kako započeti sklapanje, gledati razne klipove po youtube-u, zvati prijatelje za savet i tome slično. Sve to oduzima previše vremena, a nakon selidbe kada ste umorni i verovatno nervozni to vam nije prekopotrebno.

Kada sagledate sve ove činjenice, sigurno da je jeftinije prepusiti sklapanje nameštaja radnicima za selidbe, jer će vam uštedeti vreme i energiju. Ujedno smanjićete trošak jer je verovatnoća da će nešto oštetiti jako mala. Posebno ako imate vredne komade nameštaja.

Da li sada smatrate da je bolje prepustiti to profesionalcima?

Ukoliko sada razmišljate da ipak sebe poštedite živaca i deo poslova vezanih za selidbu prepustite agenciji koja se tim poslom bavi svakodnevno, preporuka za agenciju Selidbe Miladinović koja nudi širok spektar usluga vezanih za selidbe i transport.

Bez obzira da li želite da kompletnu selidbu prepustite njima ili želite da deo poslova obavite sami, a da samo određene usluge zatražite od iskusnih ljudi, možete ih kontaktirati i napraviti detaljan plan selidbe.

Usluge koje se nalaze u njihovoj ponudi su:

  • transport stvari i nameštaja,
  • pakovanje stvari,
  • kutije za pakovanje,
  • demotnaža i montaža nameštaja,
  • skladište stvari.

Koju god uslugu da izaberete uštedećete vreme i poštedeti sebe teških poslova i stresa, a verujte da usluge nisu toliko skupe kao što verovatno mislite.

Koliko koštaju usluge agencije za selidbe?

Znamo da svako od nas razmišlja na koji način da uštedi novac tokom selidbe, ali neke delove ipak prepustite ageniciji za selidbe. Njihovo iskustvo može značajno da vam olakša proces i smanji mogućnost dodatnih troškova koji ne bi bili mali.

Zbog velike konkurencije cene usluga agencija za selidbe nisu visoke, svako ih može priuštiti. Svaka selidba je zasebna i specifična, tako da ne postoje fiksne cene. Zato je najbolje da posetite sajt “selidbebeogradekspres.rs”, nalaze se na adresi Bulevar Oslobodjenja 84 u Beogradu, kontaktirate ih i zatražite besplatnu procenu selidbe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *