Saveti za luksuzno opremanje stana

Da li je sinonim za luksuz veliki i prostran stan? A može li mali Kutak da bude savremeno opremljen i da sve blješti od luksuza? Naravno da može, a to potvrđuje i američka dizajnerka enterijera Eisen koja otkriva najbolje trikove koji će učini da vaš dom bude uređen modern i luksuzno, a pritom i sa stilom. Prema njenim tvrdnjama potpuno luksuzno opremanje stana ne mora da podrazumeva i pražnjenje novčanika, već uz pomoć nekoliko tirkova, stan će lako da odiše novim sjajem i glamurom. Još jedan način koji vašem domu može da vrati svežinu bez dodatnih troškova je dubinsko čišćenje nameštaja.

Magičan broj je broj tri!

Prema rečima američke dizajnerke, wow efekat u domu izazvaće tri ista elementa ili detalja u svakoj prostoriji u domu. Evo na šta se misli. Ako želite da u domu imate sliku, onda je podelite u tri dela. Upravo deljenje slike na tri dela veoma je popularno poslednjih godina kada je uređenje doma u pitanju. Ako ste odavno želeli da oplemenite prostor i upravo je slika idealno rešenje, onda se možete poslužiti jednim trikom koji će doprineti da ovaj dekorativni element manje košta. Naime, sliku možete da pronađete na Internetu, odštampajte je i izrežite je na tri dela. Izaberite jednostavne, a stilizovane okvire i  efekat će biti neverovatan.

Kreirajte iluziju u domu!

Ako tepih stoji na većem delu poda, onda se čini i da je prostorija veća. Prostor se može vizuelno povećati ako se spoji nekoliko tepiha, a ako je reč o manjoj kvadraturi stana, onda američka dizajnerka predlaže da se koriste popularni tepisi čupavci. Kreveti i visoke fotelje neka budu neutralnih boja, a veliko ogledalo možete postaviti odmah iza fotelje. Veliki tepih u ovakvom prostoru učiniće da prostor bude prostraniji i veći.

Umerenost, pre svega!

Kao i mnogi dizajneri enterijera i Eisten savetuje da se prilikom uređenja doma pridržavate minimalističkog stila. Nemojte police pretrpavati brojnim knjigama, niti drugim dekorativnim elementima. Dovoljno je da poređate nekoliko knjiga uspravno i da dodate visoku vazu sa cvećem i prostor će biti lepo ispunjen i neće delovati prenatrpano. Ako želite da police deluju zanimljivije, onda dodajte i elemente različitih boja i visina.

Svakako, police sa knjigama i drugim ukrasima najbolje je da postavite u onom delu stana gde inače nema ništa kako biste prazan i neiskorišćen prostor upotpunili. Ukoliko su vam kreveti na jednom delu, onda neka na suprotnoj strani na zidu bude polica sa knjigama.

Detalji koji privlače pažnju

Svaka prostorija u domu trebalo bi da ima svoje sedište, a ako već tako dnevni boravak niste uredili, onda odredite koji zid će predstavljati centralni deo prostorije. Njega možete naglasite dekorativnim elementom koji je većih dimenzija, a sigurni smo da će odmah privući pažnju čim se kroči u vaš dom.

Osvežite spavaću sobu!

Spavaća soba ne sme nikako da bude dosadna stoga je morate osvežiti. A evo i kako. Možete ubaciti fotelje ukoliko ima za njih mesta, a ukoliko su dotrajali kreveti, onda ih zamenite i dodajte novi krevet drugačije boje. Možete i jedan zid obojiti tamnijom bojom ili ga tapetom prekriti. Kada se ovako zid obogati, onda prostorija dobija prijatan i topao izgled. Ovim jednostavnim trikom uštedećete novac, jer ćete značajno manje potrošiti novca, a postići ćete jak efekat. Mnogo je povoljnije da osežite jedan zid nego da sve zidove u sobi krečite ili pak da menjate. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *