Sigurna zaštita za auto u svega nekoliko koraka

Planirate da kupite nov auto ali se plašite potencijalne krađe ili obijanja? Činjenica je da uvek postoji određena doza straha od krađe, naročito kada živite u urbanoj sredini sa velikim prometom vozila.

Opšte je poznato da nam je auto kao novi član porodice i da o njemu treba da brinemo sa posebnom pažnjom. Redovno održavanje i servisiranje se podrazumeva a o dodatnoj zaštiti možete se raspitati u AMS Srbije kao i preko prijatelja koji su skoro pazarili auto novije generacije.

Danas pak svog četvorotočkaša možete zaštiti na različite načine, a neke od njih navešćemo vam u samom nastavku teksta. Jedan od popularnijih načina je i ugradnja gps lokatora za auto.

Gps lokator za auto – najsavremeniji način zaštite automobila

S obzirom da živimo u eri informacione tehnologije koja se vrtoglavo brzo razvija iz godine u godinu, uvek nam donese nešto novo pa i kada je zaštita auta od krađe u pitanju. Pa tako, danas preko SIM kartice možete instalirati aplikaciju uz pomoć koje ćete se povezati na gps lokator za auto – uređaj poslednje generacije koji vam pruža mogućnost da u svako doba dana i noći znate gde vam se nalazi četvorotočkaški ljubimac. 

U slučaju krađe, uz pomoć gps lokatora za auto, biće vam poznato u kom se pravcu auto kreće i tu informaciju ćete moći da saopštite policiji. Na taj način znatno ćete olakšati posao nadležnih organa u potrazi za ukradenim vozilom. 

Sa druge strane, ukoliko jedan auto ima više od jednog vozača, preko gps lokatora za auto znaćete na kom se parkingu trenutno nalazi vozilo bez potrebe da konstantno zivkate drugog vozača u vašoj porodici kako biste proverili tu informaciju. 

Za veću sigurnost pri vožnji koristite LED sijalice za auto

Kada govorimo o vožnji u večernjim satima, jedna od bitnijih stvari na koju treba obratiti pažnju jesu led sijalice za auto koje su dizajnirane tako da mogu da izdrže vremenski period. Naime, na tržištu danas možete pronaći led sijalice za auto slabijeg kvaliteta i njih treba zaobići u širokom luku jer ćete morati svaki čas da kupujete nove. Umesto njih, opredelite se za led sijalice za auto poznatog proizvođača koji vam garantuje njihovu postojanost na duže staze.

Postavljanje alarma se podrazumeva

Kada vozite nov ili polovan auto koji ste poprilično platili prilikom sklapanja kupoprodajnog ugovora, preporuka je da to vozilo ima ugrađen sistem alarma. Alarm je nešto što će se najpre oglasiti ukoliko neko ko nema pristup vašem vozilu pokuša da na bilo koji nepropisan način uđe u njega. Lopovi koji imaju barem malu dozu straha možda odustanu od svoje namere kada na autu ugledaju nalepnicu koja signalizira postojanje ugrađenog alarma.

Kasko osiguranje – odlična zaštita kada vam zaista nestane automobil

Ukoliko se pak desi da vam je auto zaista ukraden i da ni preko gps lokatora za auto ne možete da ga pronađete, tada na scenu nastupa osiguravajuća kuća kojoj redovno plaćate mesečne premije. Ona je u obavezi da vam isplati štetu iz kasko police koja je nastala prilikom krađe vozila. 

Na vama je da se prilikom sklapanja polise detaljno informišete o svojim pravima u slučaju ovog nesretnog događaja. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *