Šta da radite ako vam se auto pokvari na sred puta?

Pre polaska na putovanje svakako je obavezan detaljan pregled automobila. Ukoliko auto nije u potpuno savršenom stanju onda je najbezbednije da odložite put ili da odaberete neko drugo prevozno sredstvo. Međutim, iako se auto dobro pokaže na pregledu i dalje se mogu desiti nepredviđene situacije koje će od vas zahtevati pribranost i fokusiranost. Dakle, u ovim situacijama je bitno da ostanete pribrani kako bi pravilno uradili sledeće korake koje mogu sačuvati vaš život.

Šta da radite kada osetite da auto nije u redu?

Pre svega ćemo opet pomenuti bitnost provere automobila kada krećete na put. Postarajte se da na autu budu proverene gume, pritisak u penumaticima, tečnosti i signalizacija pored svega ostalog. U toku vožnje mogu se desiti različite stvari koje vam mogu prouzrokovati neprijatan osećaj. Bilo da se radi i najmanjoj stvari uvek auto zaustavite kako bi proverili šta nije u redu. Ako čujete zvuk koji do sada niste čuli sigurno i bezbedno zaustavite auto na mestu gde nećete ometati druge vozače. A ako vam auto iznenada poptpuno stane tada je najpametnije da se fokusirate na vašu bezbednost. Pre svega pokušajte da ostanete mirni i polako uradite sledeće. Najbitinije da uključite sigurnosnu signalizaciju kako bi bili vidljivi i drugim vozačima i na taj način dali signal da vam je potrebna pomoć. Pokušajte i vašu vidljivost da povećate naročito ako je mrak i obucite bezbednosni prsluk. Nakon toga postavite sigurnosni trougao na 20 m od kola. Pokušajte da ostanete mirni i staloženi dok ne stigne pomoć. Najbolje je pozvati šlep službu. Kada vam zatrebaju slep sluzbe Novi Sad ima široku ponudu, verujemo da je tako u svakom većem gradu, tako da se opremita brojevima telefona kada krećete na put, nikada ne znate kada će vam zatrebati.

Šlep službe stižu u pomoć 24 časa

Ako vam se desi ovakva nesrećna okolnost nema potrebe da brinete jer sada kada ste uradili sve korake kako bi bili bezbedni dok ne stigne pomoć preostaje da sačekate. Šlep službe će vam pomoći tako što će pružiti usluge šlepanja automobila kao i popravke na licu mesta ako su moguće. Postoje razne organizacije koje pružaju usluge pomoć na putu ali nisu baš sve potpuno ispravne. Vodite računa da ne postanete žrtva lažnih šlep službi koje su se u poslednje vreme javile kao veliki problem. Vozila koja koriste nalepnice zvaničnih šlep službi mogu da vas prevara da od vas samo uzmu novac za neadekvatnu uslugu.

Šta raditi kada ste u stranoj zemlji?

Ako vam se ikada desi ovakva situacija dok ste u drugoj državi svakako da će vam osiguranje auta biti od najveće pomoći. Pregledajte svu dokumentaciju i dobro se informišite šta vam je sve potrebno za osiguranje u drugoj zemlji. Uvek postoji i opcija da potražite pomoć od lokalnih automenhaničara ali uvek imajte na umu da postoji rizik od nerazumevanja kao i bespotrebnog uzimanja novca. Za transport vozila nazad u vašu zemlju se takođe dobro informišite kako ne biste davali gomilu novca na takve usluge koje samo to i pokušavaju da dobiju od vas. Jedna od opcija je da svoj auto vratite pomoću nekog ko se bavi uvozom vozila. Tako će vaš auto stići bezbedno i sigurno natrag u vašu zemlju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *