3 savršena slatka recepta koja će oduševiti svakoga

Sigurni smo da će vas oduševiti, jer se retko mogu naći u mnogobrojnim predlozima sa kojima se svakodnevno susrećete. Iako se često na mogu videti ideje kao što su štrudla sa makom, ledene kocke ili posna štrudla sa makom, naši predlozi su potpuno drugačiji. 

Savršeni japanski čizkejk

Ova poslastice nudi divnu fuziju vazdušaste i pufnaste teksture japanskog čizkejka sa hrskavim spoljašnjim delom tradicionalnog čizkejka, spajajući najbolje od oba sveta. Idealan u svim prilikama

Sastojci:

  • 1 1/2 šolje brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/2 šolje neslanog putera, omekšalog
  • 1/2 šolje krem sira, omekšalog
  • 1 šolja šećera
  • 2 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • Šećer u prahu za posipanje

Način pripreme:

  1. Zagrejte rernu na 175°C.
  2. Prosejte zajedno brašno, prašak za pecivo i so.
  3. U velikoj činiji, umutite puter, krem sir i šećer dok ne postane glatko.
  4. Dodajte jaja jedno po jedno, zatim umešajte vanilu.
  5. Postepeno dodajte mešavinu brašna, mešajući dok se samo ne sjedine.
  6. Kašikom stavljajte testo na pleh.
  7. Pecite 10-12 minuta dok ivice blago ne porumene.
  8. Ostavite da se ohladi na plehu nekoliko minuta. Preko pospite šećer u prahu pre služenja.

Fenomenalna baklava čizkejk

Iako zvuči čudno, baklava čizkej je fantastična poslastica koju morate da probate. Verujte nam, mi smo se iznenadili koliko je ukusna. 

Sastojci:

Za osnovu:

  • 2 šolje brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 šolja neslanog putera, omekšalog
  • 1/2 šolje šećera

Za punjenje:

  • 1 šolja seckanih oraha ili pistacija
  • 1/4 šolje meda
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 šolja krem sira, omekšalog

Način pripreme:

  1. Zagrejte rernu na 175°C.
  2. Za osnovu, kombinujte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj činiji, umutite puter i šećer dok ne postane svetlo. Postepeno dodajte mešavinu brašna.
  3. Pritisnite dve trećine testa na dno pripremljenog pleha, formirajući osnovu.
  4. Za punjenje, pomešajte orahe, med, cimet i krem sir. Rasporedite preko testa u plehu.
  5. Mrvice preostalog testa pospite preko punjenja.
  6. Pecite 25-30 minuta ili dok ne porumeni. Ohladite pre posluživanja. 

Capirotada – preukusna meksička poslastica

Capirotada je savršena meksička poslastica sa hlebom. Da, dobro ste pročitali. 

Sastojci:

Za sirup:

  • 300 g šećera
  • 12 šolja vode
  • 8 štapića cimeta
  • 2 veza zelenog luka ili 1 veliki beli luk, isečen na četvrtine

Ostali sastojci:

  • 3 francuska hleba, isečene na tanke kriške
  • 450 g margarina
  • 450 g suvog grožđa
  • 2 šolje seckanih oraha
  • 4 šolje rendanog kačkavalja

Način pripreme:

  1. Naspite vodu, šećer, štapiće cimeta i zeleni luk u veliku šerpu. 
  2. Kuvajte do ključanja i dok se šećer ne rastopi i sirup ne potamni od začina. 
  3. Probajte – možda ćete želeti dodati smeđi šećer ili začine, zavisno od vašeg ukusa. 
  4. Sklonite sa vatre i izvadite luk i štapiće cimeta. 
  5. Ispecite francuski hleb (to možete uraditi unapred ili dok se sirup kuva). 
  6. Namažite margarinom obilato sa obe strane tosta. 
  7. Složite tost, sir, suvo grožđe i orašaste plodove u 2 tepsije veličine 23×35 (po mogućstvu staklene), dok obe tepsije nisu pune, završavajući slojem sira, suvog grožđa i orašastih plodova. 
  8. Prelijte sirupom odozgo, ravnomerno raspoređujući između obe tepsije i pobrinite se da je sav hleb natopljen.
  9.  Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 350 stepeni, od 30 do 40 minuta. 
  10. Služite toplo ili hladno. 
  11. Čuvajte u frižideru.

Zaključak

Eto, 3 predivna recepta za poslastice koje će sigurno oduševiti svakoga. Zato, samo napred, probajte ove recepte, podelite ih sa svojim voljenima i ne zaboravite da uživate u svakom zalogaju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *