Beograd kao dobra polazna tačka za svakog turistu

kalemegdan

Za one koji žele da istraže grad iz drugačijeg ugla, Beograd nudi i niz avanturističkih aktivnosti koje će zadovoljiti apetite svih ljubitelja adrenalina. Bez obzira na to da li ste zainteresovani za panoramske letove iznad grada, penjanje po stenama na Avali, ili uzbudljive ture biciklom kroz prirodu u okolini, grad ima ponešto za svakoga. Gde i kako početi sa obilaskom, uvek je dilema kada se nađete u metropoli; kako iskoristiti dragoceno vreme i zaista upoznati mesto i njegove stanovnike. 

Komitet je polazna tačka za avanturu u samom gradu

Za sve turiste koji su novi u gradu i traže dobro mesto da osete čari jednog od najboljih izlazaka u regionu, topla preporuka je jedan od najpopularnijih klubova u Beogradu, Komitet u Beton Hali. Sjajna gastronomska ponuda sa domaćim i stranim pićima opravdaće očekivanja svakog svetskog putnika, što je dovoljan razlog da Komitet preporučimo kao dobru polaznu tačku u Beogradu.

Za svakoga ko želi da bolje upozna grad, njegove ljude i okolinu, savet je da po dolasku odmah ušeta u jedan od poznatijih ugostiteljskih objekata, koji će u malom dati dobru perspektivu vedrog duha domaćina i zanimljive kulture noćnog života. “Komitet Beograd”, to su prve dve reči koje je dovoljno da svaki radoznali posetilac ukuca na internetu i donese jednu od najboljih odluka u izlasku i poseti gradu.

Penjanje po steni i planinarenje po okolini Beograda

pesacenje

Za ljubitelje adrenalina, fizičke aktivnosti i prirode, Beograd i njegova okolina nude brojne mogućnosti za penjanje po steni, veštačke stene, planinarenje i pešačke ture. Ove aktivnosti su savršen način da testirate svoju snagu, izdržljivost i veštine, dok istovremeno uživate u prelepim pejzažima i prirodnim lepotama koje okružuju grad.

Jedno od najpoznatijih mesta za penjanje i planinarenje u blizini Beograda je Avala. Sa svojom visinom od 511 metara, Avala nudi različite staze koje su pogodne za sve nivoe kondicije. Na vrhu Avale nalazi se naveliko poznati Avalski toranj, sa kojeg se pruža spektakularan pogled na Beograd i okolinu. Pored toga, ona je dom Spomeniku neznanom junaku, značajnom istorijskom i kulturnom mestu koje svakako vredi posetiti. Avala ima prirodne stene za različite nivoe, tako da i početnici i iskusni penjači mogu pronaći izazov za sebe.

Kosmaj je još jedna popularna destinacija za planinare, smeštena južno od Beograda. Ova planina je poznata po svojoj bujnoj vegetaciji, mirnim stazama i prelepim vidikovcima. Kosmaj je poznat po nekoliko različitim stazama koje vode do vrha, a sve su dobro označene i pogodne za sve planinare, bez obzira na iskustvo. Pored uživanja u prirodi, posetioci mogu istražiti istorijske spomenike i ostatke srednjovekovnih manastira.

Fruška gora, u blizini Novog Sada, malo je dalje od Beograda, ali je savršena za jednodnevni izlet. Proglašena je nacionalnim parkom i zbog svoje bogate flore i faune, samim tim i sjajna opcija za brojne pešačke i biciklističke staze. Fruška gora je poznata po svojim vinogradima i manastirima, pa planinarenje ovde može biti kombinovano sa kulturnim i gastronomskim uživanjem.

Ako preferirate urbanije okruženje, Beograd ima nekoliko veštačkih stena koje su idealne za penjanje tokom cele godine. Ove stene su savršene za trening i učenje novih tehnika penjanja, a često nude i kurseve za početnike i napredne penjače. Možete ih potražiti u sportskim centrima i rekreativnim parkovima.

Ako želite da ostanete bliže centru grada, Košutnjak je savršeno mesto za pešačke ture i može da se pohvali mnogobrojnim stazama kroz guste šume, idealne za jutarnje trčanje ili laganu šetnju. Košutnjak je popularan među lokalnim stanovništvom i turistima zbog svojih rekreativnih sadržaja, uključujući sportske terene, bazene i restorane.

Bez obzira na vaš način života, planove koje imati kada ste u poseti Beogradu, znajte da lepim iznenađenjima nikada nema kraja; to je grad koji će svojim neverovatnim sadržajem odgovoriti na sve vaše zahteve.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *