Nova godina na moru – zašto da ne?!

Prirodno, glavna asocijacija na Novu godinu je zima, a na more pak – leto. Onda, sasvim je logično što ćete se zapitati otkud to da se Nova godina dočekuje na moru. Nikada niste razmišljali na taj način. Ipak, upravo zato bi i trebalo izaći iz okvira, razmišljati drugačije i ove godine prirediti doček za pamćenje i to na destinaciji za pamćenje.

Potrebno vam je još malo ubeđivanja? Evo zašto je Nova godina na moru najbolja ideja koju ćete imati ove godine:

Drugačiji doček za drugačiju godinu

Ako je verovati ustaljenim pravilima, kako „uđete“ u Novu godinu takva će vam ona i biti. I sami znate da iz tog razloga za doček Nove godine obavezno nosite nešto crveno za sreću, pažljivo birate društvo sa kojim ćete slaviti, a o mestu ne moramo ni da govorimo. Naravno da je važna i sama atmosfera jer ko još želi da uđe smoren u Novu godinu?!

Ako sve ovo uzmemo u obzir, jasno je da je more dobra ideja kada je reč o mestu na kojem ćete dočekati Novu godinu. Na moru je klima blaža pa se sigurno nećete smrzavati, atmosfera je tako prijatna i morska, savršeni kontrast u odnosu na hladni grad iz kojeg ste pobegli, a ukoliko ipak želite da „overite“ neki od klubova, na moru je ponuda i više nego sjajna kada je reč o noćnom životu. Suma sumarum, doček Nove godine na moru biće nešto sasvim drugačije u odnosu na ono na šta ste navikli, a ovakva promena će vam i te kako prijati.

Leto usred zime

Da, da, znamo… Nova godina, zima, sneg… Leto nam tako nedostaje! Ali, ako je tako, eto razloga više da upravo neka morska destinacija bude vaš izbor za najluđu noć. U redu, neće biti baš kao tokom leta, ali će vam sam boravak na plaži pa makar i bez vrelih sunčevih zraka jako prijati i probuditi u vama osećaj kao da ste na moru usred leta, iako je zapravo zima. Naravno, leto ćete i te kako moći da osetite  ukoliko imate mogućnosti da posetite neku egzotičnu destinaciju koja će još više predstavljati savršen beg od stvarnosti i savršen ulazak u Novu godinu.

Ukoliko ste strastveni ljubitelj leta i putovanja, onda vam definitivno preporučujemo da pokušate da uštedite za neku od egzotičnih destinacija koje su u vreme naše Nove godine i zime okupane suncem i visokim temperaturama.

Odmor taman na vreme

Nažalost, kod nas se nekako podrazumeva da je odmor leti, dok se za zimski odmor i zimovanje retko ko odlučuje, uglavnom iz finansijskih razloga ili zato što za tako nešto jednostavno nema vremena. Onda, šta kažete na to da baš ova Nova godina bude povod da promenite ovo ustaljeno ponašanje?

Uzmite odmor, izdvojite nekoliko dana koje ćete posvetiti samo sebi i uživanju, spojite praznike i organizujte zimovanje za pamćenje u okviru kojeg ćete dočekati i Novu godinu. Naravno, kada kažemo „zimovanje za pamćenje“ mislimo upravo na more jer ćete zimu provedenu u takvoj atmosferi sigurno zauvek pamtiti. Kao što smo malopre naglasili, idealno bi bilo kada biste sebi mogli da priuštite egzoičnu destinaciju, ali čak i da niste u ovoj mogućnosti, posetite „naše“ morske krajeve i uživajte u kafi na plaži, po prvi put bez turista, samo vaše odabrano društvo i vi.

Verujte, osećaj je neprocenjiv!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *