Odmorite se u Srbiji

Mnogi od nas, prezasićeni svakodnevnim obavezama i užurbanim tempom života, spas i opuštanje traže u putovanjima. Međutim, s obzirom na to da se u našoj zemlji teško živi, da su primanja mala, a izdaci veliki, većina ljudi već pri samoj pomisli na to da negde ode i odmori se, odustane. Srbija nudi mnogo toga svim kategorijama stanovništva, od onih koji mogu sebi da priušte luksuzan smeštaj u najskupljim hotelima, do onih koji su nešto skromnijih mogućnosti.

Naša zemlja obiluje prirodnim lepotama i istorijskim znamenitostima, tako da svako veće turističko mesto ima u ponudi aranžmane za različite kategorije turista. Evo nekoliko destinacija koje morate posetiti.

Zlatibor

Ako još niste bili na Zlatiboru, krajnje je vreme da se uputite tamo. Ovo je top destinacija tokom cele godine, kako za domaće, tako i za inostrane turiste. Za ljubitelje aktivnog odmora, šetače i avanturiste mogućnosti su beskrajne. Prelepa priroda, puno staza, gusta šuma samo su neki od motiva da se upustite u istraživanje ove lepotice, a za one koji vole da uživaju u odmoru bez mnogo kretanja, tu su hoteli koji nude bazene, spa centre i druge sadržaje za relaksaciju. O čuvenoj zlatiborskoj hrani ne treba mnogo govoriti, nadaleko je poznata. Smeštajni kapaciteti su veliki i prilagođeni su svačijem džepu. Jedan od načina da posetite ovo planinsko čudo jeste kombi prevozom. Kombi prevozom do Zlatibora put nećete ni osetiti, pa ćete biti odmorni da odmah krenete sa upoznavanjem predela i predivnih staza.

Divčibare

Na planini Maljen nedaleko od Valjeva nalazi se sve popularnije mesto Divčibare. Omiljeno je za odmor meštanima okolnih gradova i idealno za porodice sa malom decom, sa nadmorskom visinom koja odgovara i bebama. Čist vazduh, šuma, obeležene pešačke, ski i biciklističke staze samo su neki od razloga da posetite ovo mesto. Tokom cele godine gosti rado dolaze  ovde da provedu svoje godišnje odmore, ali preko vikenda broj posetilaca dosta poraste, jer je zbog blizine pre svih Beograda omiljeno mesto za odmor preko vikenda.

Vrnjačka banja

Za ljubitelje banjskog turizma pravi izbor je Vrnjačaka banja, poznata i kod nas, a i u okolnim zemljama. Osim što je nadaleko čuvena po svojoj lekovitoj vodi, kao i po brojnim prirodnim lepotama, poslednjih godina postaje popularna i po sve brojnijim manifestacijama koje privlače dosta gostiju. Svojim posetiocima ova banja pruža mnogo toga, izuzetno bogat i sadržajan program u oblasti kulture i zabave, a pre svega dobar i kvalitetan odmor.

Srebrno jezero

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za sve koji vole šetnje u prirodi, ali i za ljubitelje sportova na vodi jeste Srebrno jezero. Ovo jezero, nastalo pregrađivanjem rukavca na Dunavu, ima bogat biljni i životinjski svet, kao i neobičnu lepotu, koja je prava retkost. Poslednjih godina je postalo ozbiljna turistička destinacija, sa velikim smeštajnim kapacitetima i brojnim sadržajima kojima gosti mogu da upotpune svoj odmor.

Palić

Gradić na severu Srbije, najpoznatiji je po Palićkom jezeru. Predstavlja značajno turističko mesto u Vojvodini. Posetiocima nudi dosta sadržaja, a kao jedna od najvećih atrakcija je svakako zoološki vrt, zbog čega je deci posebno interesantno da ovamo dođu. Značajan je kulturni centar, mesto koje nudi i odmor, ali i uživanje u raznim manifestacijama.

Ostalo

Ovo su samo neki od predloga za idealan odmor u Srbiji. Danas su informacije lako dostupne, te pomoću interneta možete sami pronaći svoju idealnu destinaciju. Rezervišite svoj aranžman preko neke od mnogobrojnih turistiških agencija ili u sopstvenoj režiji organizujte svoje putovanje. Napravite nešto nesvakidašnje. Putujte sopstvenim automobilom, razgledajte predele i mesta ili organizujte kombi prevoz, pa sa svojm prijateljima napravite posebnu avanturu. U svakom slučaju, za dobar provod i odmor iz snova nisu potrebna velika sredstva, već malo novca, mašte, volje i dobro društvo.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *