Ponesite puzzle slagalice na sledeće porodično putovanje

Ako se ovih dana spremate na neko putovanje, s obzirom da su hladni dani, razmislite da, pored društvenih igara uz sebe imate i puzzle za slaganje. Za vreme putovanja je i porodica na okupu, te je prava prilika da puzzle u večernjim satima slažete. Naravno, za ovo će Vam biti potrebna podloga za slaganje puzli, koja će vam omogućiti da je lako prenesete do kuće bez bojazni da ćete sklopljeno porušiti.

Puzzle slagalice su pravi izbor i za planinu i za seosku idilu

Na odmor uglavnom svi nosimo društvene igre, lopte, frizbi i slične rekvizite koji nas drže na otvorenom, kao i svežem vazduhu. Međutim, ako je naš odmor na planini ili negde u prirodi u toku snežnih dana, vremenski period koji provodimo u prirodi je limitiran, ali svakako zabava ne manjka. Koliko god da je hladno, par sati treba da odvojimo za aktivnosti na otvorenom, koliko vremenski uslovi dozvoljavaju. Međutim, kada se ušuškamo u večernjim satima u toploj sobi, idealno je da zaboravimo na mobilne telephone već da se porodično okupimo oko društvenih igara, ali i neke puzzle koju možemo kasnije i da uramimo.

Puzzle od hiljadu i više delova su pravi izazov

Ako su u vašoj porodici deca manjeg uzrasta, ali koja vole da slažu puzzle, možete ih angažovati za pojedine delove iste. Naravno, u tom slučaju birajte one “lakše” gde su jasno odvojene razlike u boji, figurama. Deca vole da budu korisna i najgore što možemo da im kažemo da oni nisu spremni za tako komplikovane elemente. Za predškolarce obezbedite puzzle za njihov uzrast dok tinejdžerima dozvolite da budu ravnopravni učesnici.
Podne puzzle nisu namenjene samo deci i obavezno ih ponesite na svako putovanje
Bilo da letujete ili zimujete, ukoliko imate podne puzzle savet je da ih uvek nosite sa sobom na svako putovanje. Ne samo što će vašoj maloj deci biti podloga za igru već i vama odraslima će značiti kao podloga u šatorima, brvnarama, možda i hladnim pločicama, ali i za izdvajanje kutka za igru, držanje igračaka, kao i mesto za sedenje ukoliko je veća družina na okupu. Na podne puzzle se može staviti i dušek što će doprineti dodatnoj udobnosti.

Puzzle slagalice sa par hiljade delova zahtevaju timski rad

Mnoge porodice putuju u društvu. Obično imaju decu sličnog uzrasta tako da je zagarantovana zabava za sve. Osim puno smeha i priče, večeri se obično upotpune kartanjem ili nekom društvenom igrom. Kada je više odraslih onda su puzzle od tri i više hiljada delova pravi izazov. Imajte na umu da neki ljudi ne uživaju u njihovom sklapanju, pogotovo kada je veliki broj delova u pitanju, te unapred pripremite društvo ako se odlučite da vreme na putovanju upotpunite slagalicama.
Prednost puzzle leži u njenoj mogućnosti da zabavi pojedinca, ali i društvo. Ona ne zahteva neki poseban prostor, niti je ređanje nešto što treba da bude obaveza, već zadovoljstvo te ako počne da vam stvara tenziju, verovatno treba da je odložite dok ne budete spremni. U tome će vam pomoći podloga za slaganje puzli, ali i lepak ukoliko se odlučite istu i uramite. Možda sebi zadate cilj da na svakom putovanju poređate po jednu puzlu koja će naći prostora na nekom od vaših zidova. Sem što će biti lep ukras, asociraće vas uvek na određenu destinaciju i trenutke provedene na njoj, što će vam sigurno izazvati zadovoljstvo na licu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *