Rent a car usluga – kako se ne prevariti?

Isplanirali ste putovanje još pre par meseci, ali se vaš auto iznenada pokvario. Ne odlažite putovanje i ne očajavajte jer postoje agencije za iznajmljivanje automobila koje mogu biti rešenje vašeg problema. 

Svakako nemojte zbog toga odustajati od putovanja. Verovatno je neko u vašem okruženju nekada koristio rent a car usluge i ovo nije sigurno prvi put da i vi čitate o njima. Sigurno se do sada čuli mnogo priča, i pozitivnih i negativnih. Naravno, iskustva su različita, ali je oprez i pametan izbor najvažniji. U nastavku teksta pročitajte nekoliko saveta koji vam mogu pomoći ukoliko nikada ranije niste iznajmljivali automobil.

Šta prvo treba proveriti

Dakle, ako se odlučite na ovaj korak, pre svega iznajmite auto preko odabrane agencije. Sigurno želite da iznajmite dobar i udoban automobil, a da pritom nije jako skup. Bilo da putujete sami ili u društvu, a odlazite na dalji put, neophodno je da pre svega vaš auto bude udoban, a putovanje praktično i isplativo. Ponudu vozila uvek možete pogledati na internetu i rezervisati on line. Neophodno je da na uvid tražite sva potrebna dokumenta kako biste se uverili u ispravnost vozila. Obavezno pre puta morate proveriti sve stavke ugovora, pre nego ugovor i potpišete.

Kada je u pitanju odabir vozila, gledajte da ono odgovara prevashodno vašim potrebama putovanja. Nikako nemojte birati na osnovu fizičkog izgleda, koji vas može zaseniti i skrenuti pažnju sa bitnih faktora. Uvek je primamljivo odabrati neki sportski auto ali to nije isplativo a još manje udobno. Bitno je znati i cenu goriva koju taj automobil i troši a onda u skladu sa svojim novčanikom odabrati vozilo. Prostranost odnosno komfor u automobilu je od velike važnosti ukoliko putuje veći broj osoba.

Jako je bitno proveriti da li je uključena opcija neograničene kilometraže. Koliko god ovo zvučalo neobično, da vas neko može ograničavati kilometrima, nikako nije na odmet proveriti, jer onda kada krenete na putovanje poslednja misao koja želite da vas muči jesu pređeni kilometri.

Proverite i sledeće stavke kada iznajmljujete automobil

Kada iznajmljujete auto, proverite da li je uslov agencije takav da u njemu već ima goriva, gde istu količinu morate i vratiti u rezervoar, nakon puta, ili vi sami točite svoje gorivo. Jer ako vam rent a car Beograd naplaćuje gorivo, onda cena može biti veća nego da ste vi sami snabdeli svoje gorivo za kilometre koje želite ostaviti za sobom.

Takođe proverite da li je pod zakupom uključeno i osiguranje i šta sve podrazumeva to osiguranje. To osiguranje vam može pokriti troškove ukoliko dođe do iznenadnih problema na putu.

Pre nego preuzmete vozilo, obavite detaljan pregled istog. Ukoliko se desi da pronađete neku štetu na autu, popunite dokumentaciju i napravite kopiju te iste.. Možete slikati telefonom vreme i datum kada ste uzeli vozilo, kako ne biste snosili posledice onoga što je neki prethodni zakupac prouzrokovao.

Ono što je najbitnije prilikom svakog iznajmljivanja vozila jeste oprez. Nemojte olako potpisivati ugovore sa agencijom, koliko god Vam agencije tvrdile da je sve u potpuno regularnom stanju. Ne žurite, jer to je jedini način da sebi uštedete i novac i živce.
Ukoliko ste sebi odabrali pravi auto, proverili sve prethodno istaknuto, onda je vreme da se opustite i uživate u vožnji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *