Šta treba da znate pre nego što se odlučite za putovanje u Amsterdam

Amsterdam je evropska prestonica mnogih znamenitosti, koju bez razmišljanja i dvoumljenja treba posetiti. Obilje atraktivnih lokacija, kulturnih i istorijskih centara, mesta za izlaske i provode, interesantne i upečatljive građevine i mnogo drugih mesta daje odlična i nezaboravna iskustva. Pre samog polaska na put, dobro je upoznati se sa osnovnim karakteristikama prestonice Holandije, a prvi predlog je posetiti Amsterdam avionom.


Letovi za Amsterdam dostupni su svakodnevno, i avio karte Beograd Amsterdam se kupuju i rezervišu u velikom broju. U pitanju je cenovno isplativ put, udoban i traje nešto manje od 3 sata, okvirno. U nastavku teksta dajemo ključne smernice za odlazak na ovu pustolovinu, baš u prestonicu Holandije.

Letovi za Amsterdam – najbolji vid prevoza

Avionski saobraćaj je poznat po tome što je izuzetno bezbedan, siguran, brz, udoban i daje novo iskustvo i doživljaj vožnje avionom, kroz oblake. Omogućava da upoznate jednostavnu aerodromsku proceduru i isprobate ovaj fenomenalni način prevoza, kako u poslovne, tako i u privatne svrhe i putujete opušteni. Prvi let je obično najstresniji, mada ko jednom isproba avionski prevoz, vrlo često nastavi i intenzivno da koristi. U jednom danu je moguće da preletite ogromne razdaljine, i bez umora i iscrpljenosti provedete putovanje. Dostupni su časopisi, obroci i piće, što je uračunato u cenu karte ekonomske klase, dok je biznis klasa znatno skuplja, ali i obilnija u pogledu ugodnosti. U cenu karte se obično uračunava i prevoz prtljaga: manje torbe, ili uz nju i jedne veće koja ide u bunker aviona.

letovi amsterdam beograd Air Serbia

Tako, u pogledu svih karakteristika,  Beograd Amsterdam letovi su vrlo frekventni, pa tako u bilo kom terminu u tokom dana mogu se pronaći direktni, od 6 sati i 40 minuta izjutra, do kasnih popodnevnih časova. Karte su često rezervisane i po više od mesec dana unapred, pa je važno da ukoliko se odlučite za turističku pustolovinu taman za godišnji odmor, važno je da na umu imate da let Beograd Amsterdam morate obezbediti dosta ranije od samog polaska. Letovi za Amsterdam su karakteristični po dostupnim nižim cenama karata – u jednom pravcu čak od 35 evra, a u oba od oko 70 evra, kod određenih „lowcost“ kompanija. Kada govorimo o standardnim prevoznicima, cena karte je oko 150 evra za ekonomsku klasu.

Najpovoljnija cena avio karte za let Beograd Amsterdam kreće se oko nekih 400 evra, pa naviše. Promotivne cene karata izvan turističke sezone su još niže, ali se veoma brzo rezervišu, pa je važno biti u toku i obezbediti avio karte za Amsterdam blagovremeno. Najpouzdanije mesto gde možete kupiti avio kartu za Amsterdam i to po povoljnim cenama je na sajtu Air Serbia.

Let Beograd Amsterdam je moguće obezbediti na samom aerodromu, ili online rezervacijom i kupovinom karte, uz nekoliko klikova na računaru, na sajtu avio kompanije. Takođe, ukoliko prvi put letite avionom, celokupna aerodromska procedura dostupna je na internetu i jednostavna za snalaženje i dolazak do izlaza i ulaska na avion. Dolaskom na aerodrom Schiphol, tačna udaljenost od Amsterdama je svega 14 kilometara, a godišnje ovde se nađe više od 50 miliona ljudi.

Znamenitosti Amsterdama

Letovi do Amsterdama su vrlo intenzivni, a razloga za to je mnogo u pogledu karakteristika i lepota samog grada. Holandija je poznata kao zemlja lala, koje su neizostavne i u Amsterdamu. Čuveni je muzej ovog cveća u prestonici Holandije, a na manje od 30 minuta nalazi se predivna poljana na kome „dišu“ lale, jedna uz drugu. Kao grad koji je nastao u 12. veku, bio je oličenje ribolova, na samoj reci Amstel.

Amsterdam

Građevine koje ukrašavaju ovaj grad od davnina su poznate po izrazito jarkim i upečatljivim bojama, visokih kontstrukcija i velikim brojem neobičnih prozora. Ulice su vrlo bučne i prometne, a svuda se nalaze staze za bicikle. Preko neverovatnih 800.000 bicikala nalazi se u ovom evropskom gradu, i to je omiljeno prevozno sredstvo svim generacijama. Popularan je i zbog delatnosti brušenja dijamanata, razvijenosti bankarskog sektora i velikih finansijskih mogućnosti. Šoping centri su takođe vrlo popularni, obiluju poznatim svetskim brendovima, markama i prilično visokim cenama.

Turizam donosi mnogo novčanih sredstava, ali se i ulaže u razvoj sve većeg broja atrakcija. Temperaturni uslovi koji ne prelaze 25 stepeni leti i ne idu ispod 5 stepeni zimi, daju odlične uslove za turizam. Pored muzeja lala, tu su i mnogi drugi: muzej čuvenog umetnika Van Goga, umetnički centar „Museumplein“, Madam Tiso, i muzej Ane Frank, i slično. U Amsterdamu se nalazi veliki broj kanala, ispunjenih čamcima, napravljenih ostrva i drugih plovnih i drumskih puteva. Neizostavno za posetiti je i: Trg Dam, Kraljevska palata, Nova crkva, Rembrantov trg, Ledsplein trg, Jordan četvrt i mnogo toga drugog.

Hrana i provod u Amsterdamu – sloboda bez granica

Turistički aranžmani su vrlo popularni kada se radi o ovoj destinaciji i odredištu. Letovi za Amsterdam su iz tog razloga broj jedan, kada se radi o izboru prevoza, što je opravdano cenom, kvalitetom usluge i bezbednosti. Mnogo turista se odluči za let Beograd Amsterdam upravo zbog odličnog noćnog provoda i univerzalnih sloboda u ovom gradu. Naime, važno je napomenuti, da turisti ne bi bili zatečeni: legalizovana je marihuana, koja se može pronaći u najrazličitijim vrstama u svim kafe šopovima. Čak i u lokalima u kojima se ne služi alkohol, kanabis je dostupan, za punoletne osobe u manjim količinama.

amsterdam

Amsterdam je ispunjen brojnim pivnicama, jer je pivo napitak koji se tradicionalno pije, kao deo navike, običaja i kulture. Ne treba da iznenadi svakodnevna muzika na ulicama, trgovima i pijacama, dnevne žurke i ispijanje alkohola u dnevnim časovima. U pogledu noćnog provoda, dostupno je sve od tihih pabova i barova, do mesta sa klasičnom i nezaobilaznom pop muzikom. Svetski hitovi slušaju se u brojnim klubovima i diskotekama.

Kada govorimo o hrani koju možete očekivati u Amsterdamu, poznata je činjenica da u oblasti gastronomije nije u samom vrhu. Od popularnih obroka, tu su: pomfrit za majonezom pripremljen na holandski način, rižoto od većeg broja različitih vrsta pirinča i popularni restorani brze hrane, koji se sreću širom zemlje i sveta. Dostupni su: restorani kineske, indijske i tajlandske hrane, vegetarijanskih jela, indonežanski lokali, ali i grčka jela, jela sa roštilja i nama poznatija hrana.

Prestonica Holandije je grad koji je najednostavnije posetiti avionskim prevozom. Letovi do Amsterdama su dostupni svakodnevno i garantujemo da su stečena iskustva, osećaj maksimalne liberalnosti, atraktivnosti, nezaboravnog provoda i muzičkih spektakla, zaista neponovljiva i daju neverovatan skok adrenalina. Svako ko jednom poseti Amsterdam, nosi odlične uspomene i sa velikom radošću se vraća ovaj grad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *