3 saveta koja će vam pomoći da rešite problem erektilne disfunkcije

Erektilna disfunkcija, najjednostavnije rečeno, jeste nemogućnost dužeg postizanja erekcije, što dovodi do različitih problema, od onih psihičke prirode, pa sve do nemogućnosti reprodukcije. Samih uzroka je mnogo, od zdravstvenih problema, preko nezdravog načina života, pa sve do toga da je savremeni čovek preopterećen količinom stresa na svakodnevnom nivou, što dovodi do impotencije. Najvažnije u celoj ovoj situaciji jeste na vreme prepoznati problem, jer se on ubrzo može rešiti, te ujedno se ne povesti nekim sramom od lekara ili traženja pomoći, budući da je to jedini način da se impotencija izleči i da se erekcija vrati, baš kao nekada. To je ujedno najvažniji savet kada je u pitanju ovaj, ali i svaki drugi problem koji je u vezi sa zdravljem, bilo ono fizičko ili psihičko. Tu je i sama preventiva, pa imali problema sa dostizanjem erekcije ili ne, ovo su saveti koji će vam sigurno pomoći i značiti.


Prirodni preparati

Najbolja preventiva, ali i prvi korak u lečenju problema nepostizanja erekcije, jesu prirodni recepti. Od pamtiveka se narod borio sa ovim problemom, pa se tako i nalazilo mnogo rešenja koji dolaze iz prirode. Od samih travki za pripremu čajeva, pa sve do mešavina određenih namirnica, česte konzumacije određenih jela, čovek se borio da pobedi impotenciju. Jedna od mešavina, za koju mnogi tvrde da jača libido sprema se mešanjem jednog kilograma organskog meda sa po 50 grama oraha, lešnika, badema, suvih brusnica, smokvi i grožđa.

Sve je to potrebno dobro izmešati, pa uzimati po jednu do dve kašike svakog jutra nakon ustajanja. Ovo je samo jedan od brojnih recepata koji su dobri za ponovno postizanje erekcije kao nekad.

Vežbe za potenciju

Jedan od saveta koji bi trebalo apsolutno svako da prati i sluša jeste svakodnevna fizička aktivnost. Za zdrav organizam nije potrebno ići u teretane, posećivati skupe trenere, već svakodnevno šetati duže od 30 minuta, džogirati, raditi neke osnovne vežbe, čime se ceo organizam ojačava, pa tako se i impotencija briše. Međutim, da biste ojačali erekciju ili je ponovo doživeli, postoje i Kegelove vežbe koje su vrlo dobre i kao način za lečenje impotencije, te kao sama preventiva.

Najvažnije je opustiti mišiće butina, zadnjice i stomaka, te ona stegnuti mišiće kao da zaustavljate mokraću, a ujedno stegnuti mišiće kao da zaustavljate gasove. Zadržite mišiće tako stegnute 10 sekundi, opustite ih nakon toga, te nekoliko puta uzastopno ovu vežbu ponovite. Bitno je vežbu raditi nekoliko puta na dan, a ona će ojačati mišiće koji su poređani od pubične do trtične kosti, što ujedno može da vam obezbedi erekciju ili da je ojača i produži, ukoliko ih radite kao preventivu.

Tablete za potenciju

Negde često rešenje, iako ne mora uvek biti prvo, jesu tablete za potenciju. Svakako, impotencija se ovakvim tabletama i može rešiti, ili se jednostavno erekcija može produžiti, što je opet čest problem koji se javlja kod muškaraca svih dobi. Najvažnije u njihovom odabiru jeste obratiti se stručnom licu za savet, te isključivo delovati prema tom savetu, te ne uzimati ovakve preparate na svoju ruku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *