Efikasne tehnike za pobeđivanje straha

Kada je strah veliki kao kuća, onda nas on blokira, smeta nam i ne dozvoljava nam da idemo napred. Često sami dodatno pogoršavamo situaciju tako što negujemo taj strah, sakrivamo ga duboko u sebe, ne primećujemo ga, guramo pod tepih i mislimo da smo dobro, a nismo. Tako strah počinje da upravlja našim životom, da nam otežava svakodnevne aktivnosti i ne dozvoljava nam da budemo srećni, istinski srećni. Treba na vreme sprečiti da naš strah potpuno preuzme kontrolu nad našim životom, suočiti se sa njim i pobediti ga. Postoje brojne tehnike koje vam u tome mogu pomoći. U ovom tekstu pišemo o nekima od njih, ali morate da znate da je najvažnije da budete rešeni i istrajni u svojoj borbi i da potražite pomoć ukoliko vam je potrebna, bez zadrške i stida.

Theta healing – čudesna metoda

Kada govorimo o strahovima, nestabilnosti, lošem osećaju, fobijama, onda jednostavno ne možemo a da ne spomenemo theta healing. To je metoda, koja može delovati pozitivno na vaše fizičko, mentalno i emocionalno stanje. Metoda koja je i najpoznatija po tome što uspeva da otkloni strahove. Theta healing je namenjen osobama koje imaju traume, strahove, bore se protiv anksioznosti, koje imaju probleme sa bliskim ljudima, a ne znaju kako da ih reše, koje osećaju negativnu energiju i stalno su isfrustrirane i besne.

Kako se tačno pobeđuju strahovi kroz theta healing? Tako što vi krećete da se otvarate kroz razgovor sa terapeutom, dok vam on šalje theta talase i pokušava da zajedno sa vama dođe do rešenja koja su vama potrebna. Dakle, theta healing je vrlo zanimljiv, ali pre svega osobama koje žele da se potpuno otvore i koje su zaista spremne da nešto u svom životu promene. U toku theta healing-a ćete doći do odgovora zašto se nečega plašite, a niste mogli ni da pretpostavite. Vi, iako se nalazite u stanju budne meditacije i iako vam terapeut šalje theta talase, treba da znate da što se više otvorite i što više stvari iz svoje podsvesti izvučete to će vam kasnije sve ići mnogo lakše i lakše ćete doći do korena problema, a samim tim i do rešenja.

Meditacija – moćna tehnika

Uz pomoć meditacije možete doći do mnogih odgovora. Meditacija će smiriti vaš unutrašnji nemir, ali će vas i fizički umiriti. Meditacija vam može zaista doneti mnogo benefita, ali je na vama da pronađete način meditacije koji vam najviše odgovara. To mogu da budu vođene meditacije, ili jednostavno opuštanje uz omiljenu muziku – ležite i opuštate deo po deo svog tela. Mogu biti meditacije u kojima vi razmišljate o nekim lepim stvarima i pokušavate da probudite taj osećaj i u sebi. Mogu da budu meditacije koje radite u grupama . Možda tokom meditacije dođete do odgovora koji je vaš istinski strah, a onda dalje možete da radite na njemu tj. na njegovom otklanjanju.

I zapamtite, ni jedna metoda neće vaš problem otkloniti „preko noći“, nakon samo jednog pokušaja. Potrebno je vreme, želja i istrajnost. Ali, ne sumnjamo da ćete iz te borbe izaći kao pobednik i živeti oslobođeni i srećni, bez tereta koji vas je vukao unazad.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *