Garažna vrata na daljinski – Modernizujte Garažu ili Magacin

Rolo garažna vrata

Kako vam zvuči “otvaranje garažnih vrata jednim klikom iz svog automobila”? Zvuči fantastično, slažete se?

Nove tehnologije donele su nam razne benefite i olakšale nam život. Na samom početku razvoja pametnih uređaja i tehnologija mogli su ih priuštiti samo imućni ljudi, danas je to potpuno drugačije. Garažna vrata nisu novitet, postoje duži niz godina, ali zbog velike konkurencije i sve više firmi koje su počele da se bave proizvodnjom ovih vrata, cene su postale pristupačne svima.

Ukoliko posedujete garažu, magacin, proizvodni pogon ili radionicu a razmišljate o ugradnji garažnih vrata na daljinski, u ovom tekstu daćemo vam sve benefite ovih vrata i razloge zašto su pravo rešenje i za vas.

ŠTA SU TO GARAŽNA VRATA?

Ako ste ljubitelj modernih tehnologija, želite praktično rešenje za zatvaranje garaže ili proizvodnog pogona, najbolje rešenje su garažna vrata. Postoji više modela garažih vrata, namenjena su za različite objekte i potrebe, ali ono što im je zajedničko je to da imaju mnogo prednosti u odnosu na standardna vrata.

Ukoliko želite da postavite garažna vrata, stručno osoblje izlazi na teren, vrši se merenje otvora i prave unikatna vrata po meri. Kao što smo već naveli, sami možete birati model vrata uz konsultacije sa stručnim osoblje, možete birati boju i dezen, način otvaranja, itd.

Pored same izrade vrši se i montaža, praktično dobijate garažna vrata po sistemu “ključ u ruke”. Cena zavisi od više faktora: kvadrature, modela vrata, izbora materijala, načina otvaranja i raznih drugih dodatnih mogućnosti, kao što su:

  • brava za deblokadu (u slučaju nestanka struje) 
  • foto ćelije (sprečavaju spuštanje vrata u momentu prolaza)
  • prozori (za veći priliv dnevne svetlosti)
  • ventilacione rešetke (za odimnjavanje ili priliv svežeg vazduha)
  • vrata za pešake (da se ne podižu cela vrata svaki put)

KOJA GARAŽNA VRATA KUPITI?

Rolo garažna vrata namenjena su za manje objekte poput garaža, ostava, manjih radionica, i drugih sličnih objekata jer su ograničene prostorom koji mogu zatvoriti. Zbog načina podizanja (rolaju se u kotur) zauzimaju jako malo prostora na plafonu pa ne smetaju ukoliko je potreban prostor na plafonu, a takođe ne zaklanjaju osvetljenje.

Moderna elektronika koja se ugrađuje na vratima daje maksimalni komfor i sigurnost prilikom korišćenja, a ono što dodatno krasi ove motore je što su gotovo nečujni. Rolo vrata se mogu izraditi od čeličnih ili aluminijumskih lamelica, a mogu biti sa ili bez termo i zvučne izolacije.

Kod segmentnta garažna vrata se prilikom otvaranja paneli podižu vertikalno, zatim se od krajnje gornje tačke kreću paralelno sa plafonom ili kosinom zida. Zauzimaju veći deo plafona pa zaklanjaju osvetljenje i smanjuju mogućnost korišćenja plafona za različite potrebe. Ali, postoje i modeli kod kojih se se paneli podižu i ostaju u vertikalnom položaju, što se uglavnom primenjuje kod visokih objekata kod kojih ima dovoljno prostora iznad samog otvora.

Namenjena su uglavnom za velike objekte sa velikim ulaznim otvorom kao što su proizvodni pogoni i magacini, a imate mogućnost ugrađivanja pešačkih vrata ako ne postoji drugi ulaz u objekat. Ova vrata mogu uticati na duži vek trajanja motora, jer se neće uključivati motor i podizati vrata za svaki prolaz pešaka.

IZRADA GARAŽNIH VRATA

Ukoliko postavite kvalitetna garažna vrata, bez obzira da li ste izabrali rolo ili segmentna vrata, mogu vam trajati jako dugo ako vodite računa i redovno ih održavate. S obzirom da ovo nije malo ulaganje, savetujemo da prikupite novac za kvalitetnija vrata i da ne žurite sa poručivanjem.

Nakon svih informacija sigurni smo da sada ozbiljnije razmišljate o kupovini. Ali, ne znate koja firma može ispuniti vaša očekivanja? Pomoći ćemo vam i oko toga, kako ne bi gubili dane na istraživanja i informisanja putem društvenih mreža.

Ako želite da imate kvalitetna garažna vrata za koje ćete dobiti i garanciju, poručite ih na proverenom mestu od firme koja se ovim poslom bavi duži niz godina i iza sebe ima veliki broj uspešnih projekata. Saznajte više na sajtu “talaris.rs”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *