Hrana i muzika kao glavni faktori svake dobre žurke

Bilo da organizujete žurku u cilju proslavljanja značajnog datuma, odnosno postignuća ili vam je cillj samo okupljanje dragih ljudi bez drugog povoda osim druženja, kao domaćin ćete želeti da se sve kockice savršeno uklope i da epilog vaše zabave budu sjajni utisci svih prisutnih i lepe zajedničke uspomene. Pored dobrog društva i lepog povoda, hrana i muzika su definitivno ključni faktori koji utiču na dobru atmosferu i ukupan ugođaj svih prisutnih. U ovom tekstu ćemo se baviti načinima na koje možete ovim elementima zabave izmamiti nekoliko osmeha više na licima vaših dragih zvanica.

Prilagodite posluženje zvanicama

Izbor hrane koju ćete poslužiti svojim gostima zavisi pre svega od vaših zvanica, jer prirodno želite da one zadovoljne ovim segmentom zabave. U poslednje vreme možemo da primetimo opravdanu popularnost angažovanja ketering servisa u ovu svrhu, naročito u velikim gradovima. U zavisnosti od toga gde organizujete žurku, raspitajte se koji je provereno najbolji ketering u Beogradu ili Novom Sadu, ne biste li u dogovoru sa profesionalcima sastavili meni koji će odgovarati svima prisutnima. Na prvom mestu je bitno da imate u vidu eventualne specifične zahteve u domenu izbora namirnica, ne biste li posluženjem odgovorili na posebne principe ishrane pojedinih gostiju i bili sigurni da će se za svakoga naći ponešto.

Tip posluženja u skladu sa tipom zabave

Ne bi li žurka bila zaista uspešna, potrebno je uskladiti tip posluženja sa tipom zabave. Ovo znači da će način na koji se hrana poslužuje i vrsta jela u velikoj meri zavisiti od toka zabave koji ste osmislili, kao i od organizacije prostora. Ukoliko ste želeli živu zabavu sa mnogo pesme i plesa, želećete takođe i male i jednostavne, a ukusne zalogaje. Za prostore koji su manji, bez previše mesta za sedenje, prikladan će biti koktel tip posluženja, u vidu raznovrsnih kanapea i koktel-sendviča. Ovakvim zabavama takođe odgovara i švedski sto, dok ćete kompleksnije posluženje pripremiti ukoliko ste se opredelili za mirnije okupljanje, gde će gosti sedeti za stolovima, kao što su porodični skupovi povodom praznika ili svečane zgode poput proslava venčanja.

Muzika za sve etape žurke

Muzika u velikoj meri utiče na ukupnu atmosferu, ali i tok zabave koju organizujete. Zbog toga je važno prilagoditi muziku svakoj od etapa proslave, ne bi li gosti u njoj zaista uživali i time ona ispunila svoju funkciju. Na samom početku, kada se gosti tek okupljaju, vodite računa da muzika bude diskretnija i ne ometa zvanice dok se međusobno pozdravljaju i razgovaraju. Kako se zabava bliži vrhuncu, tako i muzika biva življa. Ukoliko ste se opredelili za živu muziku, jasno je da će u određenim trenucima muzičari praviti pauze, pa to iskoristite da i svojim gostima omogućite uživanje u drugim aktivnostima, određenim sadržajima ili prosto blokovima instrumentala i tiše muzike. Sam izbor vrste muzike zavisi u najvećoj meri od ukusa vaših zvanica, te ukoliko pravite zabavu za širi krug prijatelja i familije, među kojima su različite generacije, birajte takozvane evergreen numere. Ukoliko, međutim, organizujete žurku za uži krug, jasno je da izbor muzike neće biti težak zadatak za vas i prilagodićete je vašem ukusu, sa fokusom na one pesme uz koje ste ranije doživeli najviše lepih zajedničkih trenutaka.

Animirajte goste muzikom

Sasvim je jasno da muzika svojom prirodom zabavlja goste, koji će plesati i pevati. S druge strane, postoje određeni načini animiranja gostiju kreativnim sadržajima uz pomoć muzike, koji uglavnom nailaze na odobravanje. Karaoke su svima omiljeni vid zabave na žurkama, koja je mahom propraćena mnoštvom smeha i šale. Limbo ples je takođe sjajna ideja, koja biva izvor zabave i onima koji učestvuju i onima koji posmatraju ovu igru. Još jedna opcija su tematske maskembal-žurke, koje se vezuju za određenu vrstu muzike ili vremenski period. Ovakve kreativne proslave mogu biti zaista sjajna ideja iz više razloga, počev od toga što nećete imati previše dileme u vezi sa izborom muzike. S druge strane, ovakve zabave kao epilog uvek imaju brojne utiske i mnoštvo veoma sadržajnih i interesantnih zajedničkih fotografija.

Sabirajući utiske sa vaše žurke, vaše zvanice će se neizostavno setiti ukusne hrane i pesama uz koje su plesali u dobrom društvu. S druge strane, znajte da će vaše dobro raspoloženje kao domaćina ipak biti okidač za jednako dobre i vesele vibracije među vašim gostima. Zbog toga pre no što počnete da mislite o muzici i hrani za vašu žurku, pobrinite se da na licu imate širok i iskren osmeh, kojim ćete svima poželeti dobrodošlicu i lep provod.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *