Kako izgleda renoviranje kupatila?

Renoviranje kupatila predstavlja najobimni deo radova u svakom prostoru. Reč je o tome da se mora uraditi dosta poslova koji imaju svoj redosled, a da se završe u što kraćem roku jer tokom radova nemate pristup kupatilu. Svesni ste da će renoviranje dosta da košta, da će biti puno prašine, otpada, ali i da se taj posao mora odraditi koliko god bio komplikovan.

Kako izgleda renoviranje kupatila, kako da protekne što „bezbolnije“, koliko mora da traje… Ne započinjite ovaj posao, a da niste pročitali i naše savete, koristiće vam!

Šta obuhvata renoviranje kupatila?

Za kompletno renoviranje potreban vam je:

  • Vodoinstalater
  • Keramičar
  • Električar
  • Majstori koji instaliraju grejanje
  • Pomoćni majstori

Adaptacija ili renoviranje kupatila započinje sa skidanjem starih pločica i zamenom dotrajalih vodovodnih i odvodnih cevi u zidovima. To je prava prilika da svom vodoinstalateru date instrukcije ako želite da promenite mesta sanitarijama jer je ovo jedina šansa. Ovaj posao traje 2-3 dana najmanje.

Sledeća faza je hidroizolacija i izrada izravnavajućeg sloja za koji treba 1 dan.

Kada se zidovi i pod osuši kreće postavljanje pločica. Prvo se lepe zidne, pa podne i opet se ne ulazi dok se one ne osuše. Posao traje oko 2 dana.

Sada već imate novi izgled svog kupatila i shvatate da se kraj nazire. Sledeća faza je postavljanje sanitarija koje oduzme 1 dan jer je potrebno puno nivelisanja i lepljenja da bi funkcionisali besperkorno. Ako nisu lepljene pločice skroz do vrha sada je vreme za to.

Za samo „kratkih“ 8-10 dana adaptacija kupatila je gotova.

Angažujte firmu za renoviranje

Ako vam se čini dugo da renoviranje traje do 10 dana, pokušajte renoviranje u sopstvenoj organizaciji pa će te i duplo duže čekati na završetak! Svako ko je sam pozivao majstore i kojem su nešto radili u domu zna o čemu govorimo.

Pametno je angažovati firmu za renoviranje i adaptaciju kupatila jer ona za vas napravi procenu radova, procenu troškova, a kada odobrite početak ima sve majstore na raspolaganju koji ne kasne i marljivo rade na završetku!

Procena troškova je izuzetno važna jer na taj način unapred znate koliki vam budžet treba i neće doći do vanrednih troškova. Firma daje specifikaciju radova, koliko to košta i koliko će dana da traje. Sa druge strane, kada započnete posao bez ovakvih ugovara niste sigurni u visinu sume koja će biti na kraju potrebna. Jedna od pouzdanih firmi koja se bavi renoviranjem i adaptacijom jeste Jug enterijer iz Beograda.

Jedino ako imate apsolutno pouzdanog vodoinstalatera, keramičara, električara, molera i proste radne snage sami se pozabavite adaptacijom kupatila! U suprotnom možete imati majstore koji ne dolaze na vreme, odlaze ranije ili preskaču dane koje su obećali da će doći da rade kod vas. U prilog firmi za renoviranje ide i širi obim poslova koje nude pri radovima kao što su: besplatni saveti za odabir odgovarajuće keramike i sanitarija, ali i uslugu odvoženja šuta kojeg ima dosta prilikom adaptacije kupatila.

Sada, kada znate kako adaptacija kupatila teče i kako može trajati kraće i jeftinije, možete da započnete planove za način renoviranja. Pred nama su duži i sve topliji dani, sada je pravo vreme da se odradi posao i da uživate u potpuno novom kupatilu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *