Koju jelku ove godine ti biraš?

Novogodišnja pretpraznična euforija kreće već krajem novembra, pogotovo u kući u kojoj mala deca sa nestrpljenjem očekuju ovaj praznik. Najveća radost za njih je svakako ukrašavanje novogodišnje jelke, za koju treba izdvojiti i vreme i živce. Zato predlažemo da unapred isplanirate sa decom izgled vaše jelke.

Novogodišnja jelka-osmislite kombinaciju boja ukrasa

Ako volite da vam svake godine jelka izgleda drugačije, na vreme krenite da razmišljate o kombinaciji boja ukrasa. Idealno je da ste ih kupili sredinom januara kada su cene ukrasa snižene. Ukoliko to tada niste uradili, planirajte za narednu godinu jer ćete poprilično novca uštedeti pogotovo ako je vaša novogodišnja jelka većih dimenzija. Neko voli jednostavnost te ukrasi u jednoj boji su njihov favorit, dok drugi kombinuju po dve boje. Ako ste među ovim drugima uvek možete da čuvate ukrase od ranijih godina i kupujete samo jednu boju koju ćete kombinovati sa onim što već imate. Predlog je da uvek imate belu, srebrnu ili zlatnu boju, lako se kombinuju s asvim ostalim.

Novogodišnja jelka i ukrasne trake

Iako ukrašavanje jelke ne može da bude promašaj, za sve one koji vole jednostavnost predlog je da nabave i ukrasne trake ili lance. Ne morate da se trudite da vaša novogodišnja jelka ima trake u istoj nijansi kao i ukrase, pokušajte za efektom kontrasta. I ovde će srebrni i zlatni, kao i beli lanci i trake ostaviti jak efekat, bez bojazni da ćete išta upropastiti.

Šarena novogodišnja jelka je najlepša, ako pitate decu

U slučaju da su vaša deca predškolskog uzrasta prepusti te im ukrašavanje jelke. Njih ne interesuje kombinacija boja, već šarenilo i što više raznovrsnih ukrasa. Neke će već napraviti u vrtiću sa vaspitačicom, neke kod kuće sa vama, ali budite spremni da svake godine neki novi ukras ubace. Njima je to veliko zadovoljstvo i treba im prepustiti jer, u krajnju ruku, zbog njih najviše i ukrašavamo jelku i radujemo se Novoj godini.

Za male majstore u kuhinji, ukrasi od kolača su pravi hit

Sigurno ste imali prilike da učestvujete u Novogodišnjem vašaru koje se svake godine u školi organizuje. Deca prvo uzmu novac od roditelja da naprave ukrase u školi, a onda pozovu roditelje na vašar da iste te ukrase kupe. Tako mala družina puni budžet za neni odlazak u bisokop ili kupovinu lopte i društvenih igara. Ako ste majstor u kuhinji, napravite i novogodišnje kolače koristeći kalupe u obliku irvasa, jelke, deda mraza. Tako ćete pridobiti i decu drugih odeljenja da vašoj deci ostave novac pa će budžet biti veći. Ujedno, iskrositite te kolače da od njih napravite i ukrase za jelku. Ako ne bude najlepša, sigurno će biti najslađa novogodišnja jelka ikada.

Nova godina svima donosi radost jer ono ružno ostavljamo iza nas, a lepo čuvamo u sećanju. U isto vreme radujemo se novim počecima i trudimo se da napravimo nove planove. Naučite decu da ispod jelke ostave neke poruke o svojim planovina za narednu godinu jer baš ona, kraljica Nove godine, novogodišnja jelka čuva tajne, poklone i otvara jedno novo poglavlje koje započinje u Novoj godini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *