Kupovina kuće- kako da izaberete onu pravu? 

Ukoliko ste rešili da kupite nekretninu prvo što treba da odlučite jeste da li želite da živite u kući ili stanu. Jedna i druga neokretnost ima svoje prednosti i mane. Jedni bi se najradije opredelili za kupovinu kuće zbog komfora i prostranstva koju pruža, dok drugi nikada ne bi menjali stan u centru grada.

Najtežu odluku treba da donesu oni koji su deo detinjstva proveli u stanu pa sad treba da se opredele za život u porodičnoj kući. Pre nego što donesete ključnu odluku, najbolje je da preko interneta pogledate sve moguće oglase za prodaju kuća. Ovaj način pretrage vam može pomoći prilikom izbora kvadrature i izgleda kuće. Najbolje ponude za prodaju kuća nude se u manjim gradovima kao što su Loznica, Šabac, Šid. Pa tako kada ukucate u pretrazi prodaja kuca Sabac, izaći će vam pregršt različitih ponuda koje vam mogu pomoći da  donesete odluku za kupovinu prave. U daljem tekstu ćemo vam predočiti kako prednosti tako i mane kupovine kuće i pomoći da se odlučite za kupovinu prave.

 

Prednosti kupovine kuće

Mnogi koji su rođeni u kući znaju da kuća pruža pravi komfor i slobodu koju nikada kao gradsko dete niste mogli da osetite, pogotovo ako ste veći deo detinjstva proveli u stanu. Kuća takođe pruža osećaj intimnosti i nikada nećete imati problema oko buke i brige da li se deca previše bučno igraju i da li to smeta stanarima ispod vas. Takođe, sve kuće imaju dvorišta i predstavljaju odlično rešenje za porodice koje imaju malu decu jer vam pružaju različite mogućnosti, od toga da ih možete preurediti i prilagoditi samoj deci. Takođe dvorište možete da pretvorite u  pravi mali raj za igru i razonodu u kojem će deca uživati i provoditi dosta vremena na otvorenom i svežem vazduhu, što ćete se složiti predstavlja pravi luksuz u odnosu na asfalt i trotoare prepune automobila. Takođe kuća će vam pružiti određenu uštedu vremena, jer zbog posla i drugih obaveza retko kad imate dovoljno vremena da decu odvodite u park. Zahvaljujući kući i dvorištu poprilično ćete uštedeti na  vremenu i znaćete da ga cenite i kvalitetnije provodite sa svojim najmilijima. 

 

Mane kupovine kuće

Mnogima je poznata stara poslovica koja kaže da je “ kuća rupa bez dna”. Kuća traži konstantna ulaganja i održavanje i to je možda jedina mana. Zato imajte u vidu da starije i veće kuće traže veća ulaganja i više novca za njihovo održavanje. Ukoliko ste planirali da kupite stariju kuću za manje para u odnosu na neku noviju i skuplju kuću, budite spremni da izdvojite veću količinu novca za adaptaciju i sanaciju. Obično su stare kuće građene  bez izolacije, pa je to prva stavka na listi  koju je potrebno daobavite pre grejne sezone. Takođe gledajte da izberete kuću sa manjom kvadraturom i  dobro raspoređenim prostorijama. Ono na šta je potrebno da obratite pažnju jeste broj i funkcionalnost samih prostorija. Ranije su se gradile ogromne kuće, velikih kvadratura, neekonomične i sa nefunkcinalnim prostorijama, sa lošom i nikakvom termo izolacijom. U današnje vreme sama ponuda kuća znatno se promenila. Na tržištu možete pronaći kuće manjih kvadratura, izgrađenih u različitim stilovima, sa velikim tremom i dvorištima koje u potpunosti zadovoljavaju sve moguće kriterijume. Samo je potrebno pažljivo da gledate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.