Mašinice za šišanje koje profesionalci obožavaju

Mašinice za šišanje su neizostavan detalj svakog frizerskog salona, bez obzira da li je usluga namenjena ženama ili muškarcima. Za kupovinu lične mašinice za šišanje kose će se odlučiti svaka osoba sa kratkom frizurom, koja ne želi da prečesto ide kod frizera, a pritom ima dobro razvijene manuelne veštine. Pitanje je kako odabrati pravi aparat obzirom na veliku ponudu, šta se sve može sa njim izvesti i na koji način.

Kako izabrati mašinicu za šišanje?

U zavisnosti od potreba, odnosno da li vam mašinica treba za rad u salonu ili kućnu upotrebu, kriterijumi se neznatno menjaju. Najbitniji kriterijum je kvalitet same mašinice i njene performanse koje omogućavaju veliku efikasnost i finu završnicu kose i brade.

Komercijalne mašinice za šišanje proizvode kompanije koje nisu specijalizovane za ovu vrstu aparata, pa je samim tim i njihov kvalitet često upitan. Moguće ih je nabaviti u svakom velikom marketu po pristupačnim cenama, ali definitivno nisu dobar izbor za osobe koje drže do izgleda svoje frizure, i naravno, neprihvatljive su za profesionalce.

Profesionalne mašinice za šišanje imaju provereno kvalitetne, nerđajuće nožiće, ojačanja i veliku snagu motora. Moderne mašinice sadrže displej na kojem se bira režim rada, odnosno brzina i snaga kretanja nožića. Zamena nožiča i graničnika se obavlja vrlo lako čak i tokom šišanja kose. Pojedine mašinice sadrže tanke hipoalergenske zlatne folije koje obezbeđuju savršeno ravno šišanje i kada na koži glave postoje neravnine.

Moguće je izabrati standardnu mašinicu sa kablom, ali i bežičnu koja radi na bateriju. Baterija se, kao kod mobilnih telefona puni uz pomoć posebnog punjača. Kvalitetne profesionalne mašinice imaju litijum – jonske baterije koje omogućavaju i do 100 minuta rada bez prekida.

Pročitajte još: Profesionalni preparati za kosu namenjeni holivudskim zvezdama

Da li se mašinice za šišanje koriste i za skraćivanje brade?

Mnoge mašinice za šišanje se mogu efikasno koristiti i za skraćivanje brade, ali je potrebno da se podesi da razmak sečiva bude od 0,2 milimetra. Mnoge mašinice za šišanje se dobijaju sa nastavcima namenjenim za sređivanje brade.

Kako pravilno ošišati kosu mašinicom?

Veoma je bitno da kosa pre šišanja mašinicom bude čista, a najbolje sveže oprana. Može da se šiša kada je potpuno suva ili delimično mokra, isfrotirana. Vlažna kosa ometa normalno padanje vlasi kose, a voda može da uđe u mašinicu i pokvari elektroniku. Šišanje se obavlja u suprotnom smeru od smera rasta kose. Pravilno šišanje brade je suprotno, u smeru rasta brade kako ne bi došlo do povreda kože.

Da bi se osoba samostalno ošišala u kućnim uslovima ili uz pomoć ukućana/prijatelja potrebno je da osim mašinice ima veliko ogledalo, ravan češalj, ogrtač ili nešto što može da posluži u tom smislu i veoma dobro osvetljenje.

Održavanje mašinice za šišanje

Da bi mašinica za šišanje što duže bila od koristi neophodno je njeno redovno održavanje. Ovo se najpre odnosi na čišćenje nožića i graničnika četkicom, kao i podmazivanje specijalnim uljem. Pribor za održavanje se dobija sa mašinicom ukoliko se odlučite za kupovinu kvalitetne profesionalne mašinice za šišanje. Ako to nije slučaj može se naručiti i zasebno.

Prodavnica profesionalnih preparata za kosu i alata za frizere Bellissima Shop vam omogućava da izaberete najpogodniju mašinicu za šišanje posredstvom sajta prodajakozmetike.com. U ponudi su mašinice kompanije Wahl koja je poznata po vrhunskom kvalitetu svojih profesionalnih mašinica za šišanje i prateće opreme. Pored mašinica za šišanje, u ponudi su rezervni nožići i graničnici za mašinicu i ulje za njeno održavanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *