Najbolja svetska vina – prestižni ukusi na našem tržištu 

flase-vina

Ljubitelji vina sa naših prostora dugo su imali velikih poteškoća da dođu do najboljih svetskih brendova. Jako je malo vinarija u kome prestižna vina mogu da se kupe, pa je najčešće jedino rešenje bilo putovanje do „izvora“. Iako je vinski turizam odličan način da se omiljeno piće upozna na sasvim drugačiji način, on najčešće nije opcija za većinu ljubitelja ovog napitka. 

Upravo zbog toga je tržište naših prostora prethodnih nekoliko godina otvorilo svoja vrata za najpoznatije svetske brendove na drugačiji način. Naime, sada se vina iz prestižnih svetskih vinarija mogu kupiti u samo nekoliko klikova, zahvaljujući online vinarijama koje se bave njihovim otkupom i prodajom. Kada je u pitanju prodaja vina online, osim što ova pogodnost svakodnevno usrećuje ljude koji uživaju u kvalitetnom gutljaju, ona omogućava i entuzijastama da za poklon odaberu flašu koja će impresionirati. Jedna od njih može doći i direktno iz najpoznatije španske vinarije.

Baron le Ley – viševekovna tradicija uzgoja grožđa i proizvodnje vina

Baron de Ley najpoznatija je španska vinarija. Nalazi se u oblasti ove zemlje koja ima jako dugu tradiciju proizvodnje grožđa i vina. Oblast Rioja veš više vekova dom je najkvalitetnijih, autohtonih sorti grožđa od koje su lokalni stanovnici i monasi proizvodili vino koje je ovoj regiji donelo svetsku popularnost. Baron de Ley najstarija je vinarija regije i i danas se nalazi na mestu na koje je i nastala, u manastiru Finca del Monasterio. Osim toga što je jedna od najstarijih, ovo je i jadna od najvećih svetskih vinarija.

Baron de Ley nalazi se na drugom mestu u svetu po broju buradi za višegodišnje mirovanje vina, sa impresivnih 30.000 barik sudova. Počeci vinarije datiraju jos od 1568. godine, dok je moderna vinarija kakva postoji danas formirana davne 1985. godine. Ogromne plantaže i specifične sorte grožđa omogućili su ovoj organizaciji da postane jedan od vodećih svetskih izvoznika vina. Idealni uslovi za dobijanje najboljih plodova, kao što je veliki broj sunčanih dana i nadmorska visina, daju ovim vinima na kvalitetu i ukusu koji je osvajao nagrade na najprestižnijim svetkim takmičenjima. Dobra stvar jeste što je prodaja vina brenda Baron de Ley dostupna i online, tako da možete vrlo lako izabrati svoje omiljeno piće u svega par klikova.

Idealan izbor kako za ljubitelje belog, tako i za ljubitelje crvenog vina

Baron de Ley vinarija svetsko tržište osvaja svojim crvenim i belim vinima. Ipak, najpoznatiji brend ostaju vina u kategorijama Riserva i Gran Riserva. Ova izuzetna crvena vina stara su 20 godina, za vreme kojih leže u buradima od američkog ili francuskog hrasta. Put grožđa od vinograda fo flaše strogo je kontrolisan i minimalno automatizovan. Tako se plodovi ručno razvrstavaju i selektuju, kako bi samo najbolji ušli u sastav Riserva vina, kao zaštitnog znaka ovog proizvođača. 

Vina iz ove kategorije su izuzetno jako boje i bogatog ukusa, kojim dominiraju voćne arome ribizle, kupine i borovnice. Strogo kontrolisana mikroklima zaslužna je za prirodnu slast vina, dok one poslednje note ono dobija starenjem u buradima, usled čega se kroz svaki gutljaj mogu osetiti note anisa, cimeta, kokosa i dima, sa završnicom zrelih šljiva i višanja. 

Ovako jedinstvan i bogat ukus može osvojiti i najiskusnije ljubitelje vina, pa su ovi brendovi odličan izbor za poklon ili prilike kada je jednostavno neophodno podeliti najkvaliteniju čašu vina sa dragim ljudima. Izbor belih vina iz Baron de Ley vinarije sigurno može pasti na Blanco ili Sauvignon Blac, laganih i lepršavih ukusa koji se odlično slažu sa morskim plodovima ili desertima.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *