Nekoliko načina za pripremu limunade

Limunada je izuzetno zdrav napitak, bilo kada i bilo gde. Ako je jos i volite onda ste pravi srećnik, jer možete da je pijete sa ogromnim zadovoljstvom. Postoje i one limunade koje nisu baš tako zdrave. Na primer u kafićima često umesto limunade možete da dobijete razmućeni limontus iz kesice. Ili ako pijete limunadu sa ukusima, treba da znate da su ti ukusi samo ekstrati i da su prepuni šećera. Tako da bi najbolje bilo naravno da sami pravite limunadu, jer ćete onda biti sigurni da pijete zaista zdravo, osvežavajuće piće. Limunada generalno prija najviše u toku leta, u vrelim danima, ona nas okrepljuje i daje nam snagu. Ali, limunada može da prija it e kako i kada je zima i kada je jako hladno, a verujete da može i da vas ugreje, samo ukoliko znate kako da je na pravi način spremite. Evo nekih predloga kako da napravite izuzetno zdravu, hranljivu i pre svega ukusnu limunadu:

Jednostavno – limunada sa nanom

U poslednje vreme i u kafićima je zaista mnogo popularan ovaj napitak Negde ga prave na zdrav način, ali negde i ne. U principu jako je važno da imate sveže sastojke. Tako su vam na primer potrebni listovi sveže nane, koju ćete oprati, dodati u limunadu, malo sačekati i onda ćete biti spremni da probate napitak koji je odličan za vaše zdravlje, ali i koji će vam ukusom jako prijati.

Za letnje dane – limunada sa lubenicom

O “kraljici leta” ne treba mnogo govoriti, oni koji je voli, oni je definitivno i obožavaju i uživaju u njoj. Oni koji je ne vole, oni je ne okušaju u toku leta. Tako da je sa lubenicom vrlo jednostavno, ili je volite ili je ne volite. A ukoliko je obožavate, onda ćete je voleti i u limunadi. Potrebno je da ohladite lubenicu dobro, a onda da je u blenderu izmiksate malo id a je dodate već napravljenoj limunadi. Sve ostalo što će biti potrebno jeste da uživate u ukusu koji ćete obožavati tokom leta.

Limunada sa đumbirom – vrlo zdrav izbor

Vrlo, vrlo zdrav izbor jeste limunada sa đumbirom. Vrlo jednostavno se i priprema, samo je potrebno da u limunadu izrendate đumbir. Odmah ćete osetiti drugi ukus, a čestice đumbira nećete da osetite i neće vam smetati, ako ste na to pomislili. Još će biti zdravija kombinacija ako na primer toj limunadi sa đumbirom dodate i med. Onda ćete napraviti pravi melem za vašu dušu, ali za vaše telo. Treba ugoditi sebi i treba pronaći ukuse koje zaista volite i koji su prvenstveno zdravi. Đumbir je jedan od takvih dodataka jelu. Nije ni čudo što se đumbir koristi kako u medicine, tako i u jelima više hiljada godina. Dakle, kada se nešto tako dugo koristi kao đumbir, onda to defitinivno govori o delotvornom i zdravom dejstvu đumbira.

Gazirana limunada

Ovo je jedan takođe vrlo jednostavan recept. Kada iscedite limun, umesto obične vode dodajte kiselu vodu. Takođe i u ovom slučaju možete da dodate na primer đumbir ili neko ispasirano voće, možete da dodate na primer i lubenicu, a možete da dodate i breskve, kajsije, možete da dodate čak i kokosovo ulje malo da zamiriše i da da sasvim drugačiji ukus.

Čaj od limuna

Za hladne zimske dane preporučujemo toplu limunadu. Isceđeni limun prelijte toplom ili proključalom vodom i dodajte malo meda i možete i u ovom slučaju malo đumbira. Savršen čaj od limuna je spreman i štitiće vas od virusa, ali će i ojačati vaš imunitet.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *