Savremeni način života uzrok za impotenciju kod mlađih muškaraca

Impotencija, odnosno seksualna disfunkcija, dijagnostikuje se kod pacijenata koji u dužem, kontinuiranom periodu, imaju nemogućnost postizanja ili održavanja erekcije, kao i prerana ejakulacija, koja se javlja nekih 30 sekundi od početka seksualnog odnosa.

Sve ovo su simptomi koji najčešće pogađaju muškarce koji su u dobi preko 40 godina, međutim, jedna od poražavajućih činjenica jeste to što se događa da su pacijanti u stvari često osobe mlađe od 40, pa i od 30 godina. Iako je problem impotencije nešto što se normalno, odnosno prirodno dešava zajedno sa starenjem, ipak je veoma zabrinjavajuće što se nešto ovako događa kod mladih pacijenata, koji nikako ne bi smeli imati ovakve probleme. Ono što dovodi do erektilne disfunkcije kod mladih osoba u najvećoj meri jeste stil života, odnosno, ono što nazivamo savremenim načinom života.

Uzroci pojave impotencije

Kada se govori o savremenom načinu života koji utiče na nastajanje erektilne disfunkcije, onda postoji više stavki koje bi trebalo napomenuti. Ono što je negde u prvom redu jeste konzumacija alkohola, kao i konzumacija opojnih sredstava i narkotika. Kod velikog broja mladih kod kojih se javlja problem sa impotencijom, ustanovljava se česta upotreba narkotika, koji dužim korišćenjem neminovno izazivaju erektilnu disfunkciju, kao i konstantna i prekomerna konzumacija alkohola koji nekada dovodi do trajnog problema impotencije. Pored toga, neredovna i nekvalitetna ishrana, prevelika upotreba prerađenih namirnica, bez vitamina i minerala, utiču na postepeno povećanje impotencije.

Osim same ishrane i korišćenja opojnih sredstava, kada je u pitanju savremen način života, od velike je važnosti pomenuti stres i anksioznost, kao nečega što je danas sastavni deo života, a u velikoj meri utiče na problem sa potencijom. Rešenja za ovaj problem ima dosta, a evo i nekih od najzatupljenijih i najčešćih.

Tablete za potenciju

Svakako, jedno od najlakših rešenja jesu tablete za potenciju. Ono što ih čini najpopularnijim jeste njihova dostupnost, kao i raznovrsnost, jer se tablete za potenciju mogu naći u svakoj apoteci, uzimaju se bez recepta, po različitim cenama i od najrazličitijih proizvođača. Tablete za potenciju je ipak potrebno pažljivo birati i koristiti, jer uvek uz njih dolaze i neke moguće nus pojave, neželjeni efekti, što zbog pojedinih alergena, tako i zbog nemogućnosti mešanja sa drugim lekovima ili nemogućnosti konzumiranja zbog određenih zdravstvenih stanja. Najvažnije od svega jeste da tablete za potenciju uvek kupujete u apotekama, uz konsultaccije sa farmaceutom ili lekarom koji će vam tačno preporučiti šta vam je potrebno.

Prirodni lekovi

Kada nisu postojale tablete za potenciju, postojalo je ono što se zove priroda. Od pamti veka su muškarci imali problem sa seksualnom disfunkcijom, pa se tako uvek tražilo neko od rešenja za taj problem. Brojne knjige, drugi izvor, sam internet, uz par klikova daće vam pregršt odgovora kada su prirodni lekovi za potenciju u pitanju, pa uvek možete, čak i preventivno, nešto od toga isprobati – kao što, na primer, mnogi muškarci koriste med i orahe iz preventivnih razloga, kako ne bi došlo do nekih ovakvih i sličnih problema.

Fizička aktivnost

Kao i za zdravlje uopšte, fizička aktivnost je veoma željena, a ne samo željena, već obavezna. Svakodnevne šetnje, trčanje, manje naporni treninzi, čine da organizam bude zdrav, odmorniji, energičniji, što je potrebno kako bi sve seksualne funkcije bile u najboljem redu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *