Šta je potrebno da ima u bebinoj sobi?

Ako volite da gledate filmove, onda je nemoguće da niste kao jednu od lepših scena u njima primetili momente kada roditelji opremaju sobu za svoju bebu koja dolazi! Toliko detalja, ukrasa, nameštaja, svega može da stane u jednu sobicu, da joj definitivno nema ničega tako lepog da parira. Shodno uslovima, ali i željama, dete može biti odvojeno, ali i u sobi sa mamom i tatom, ali svakako je lepo opremiti bar jedan kutak koji je samo bebin. A u njemu je važno da se nađu one stvari koje će vam pomoći da bolje, lakše i praktičnije funkcionišete.

Komoda za bebe – spas za svaku mamu

Možda nije najpotrebnija i nije nezamenjiva, ali praktične komode za bebe su blago za svakoga, posebno u prvim mesecima bebinog života. Najpre, sa policama ili fiokama, koje su uglavnom većih dimenzija, dozvoljavaju da smestite sve bebine stvari koje koristite, pelene koje su vam potrebne tokom bebinog nošenja, dojenja, prekrivače za pokrivanje bebe, kozmetiku za njeno negovanje, pelene za presvlačenje… Komoda za bebe nije jednostavna i uobičajena komoda, već adaptirana tako da pruži praktično funkcionisanje. Uglavnom su visoke, najbolje je kada su oko 90 cm visine, sa podlogom za presvlačenje odozgo, jer tako mama lako i brzo presvuče bebu, bez savijanja i bolova u leđima koji se iz tog razloga često javljaju. Osim toga, one mogu da se koriste i za kupanje bebe, koje je olakšano zbog visine, ali i činjenice da se sve nalazi tu, na jednom mestu.

Komoda za bebe može imati i različite dodatke, kao što su poličice sa strane, kao određeni zadžepci za odlaganje nekih sitnica, dodatne police koje se nalaze iznad podloge za presvlačenje, a sve to u momentu kada dete odraste može da se ukloni i da ostane jedna jako lepa komoda za odlaganje garderobe ili nekih drugih stvari.

Kolevka za bebu – rešenje za bolji san

Kolevke za bebe su nešto što se ne može koristiti baš dug vremenski period, ali tokom korišćenja su veoma praktične. S obzirom na svoju veličinu, kod nekih je i visina podesiva, lako ih je približiti krevetu i pored mame. To olakšava noću dojenje bebe i njeno vraćanje na spavanje. Osim toga, ako se beba probudi tokom noći, dovoljno je da je malo ljuljate u kolevci, bez ustajanja i uzimanje bebe, a ona će ponovo utonuti u san. Tako da su kolevke zaista rešenje za bolji i lepši san, kako bebe, tako i roditelja, a posebno mame kojoj je u ovom periodu san najpotrebniji.

Podloga za igranje

Deca se često nalaze na podu, posebno kada uče i počinju da puze, pa sve do trenutka dok skroz ne prohodaju. Tada je važno da obratite pažnju na pod, da li je bezbedan za dete, da li postoji mogućnost negde da se oklizne, udari, ali i da bude uvek čist. Iz tog razloga su podloge za igranje najbolje rešenje. Neke od njih su od materijala koji se peru, neke se brzo prebrisavaju, ali su mekane i udobne, a najvažnije, bezbedne za vaše dete, zbog čega je nikako ne bi trebalo zaobići.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *