Sve što treba da znate o implantima

Ukoliko planirate da nešto menjate na svom telu, onda prethodno treba da ustanovite zašto to želite. Da li postoje neki zdravstveni problemi ili su ti problemi jednostavno estetske prirode. U svakom slučaju važno je da mislite o tome kakav će vaš osećaj biti nakon ugradnje implanata.

Da li mislite da će to promeniti vaš život, da li mislite da će vam sve krenuti na bolje i slično? U tu odluku morate da budete sigurni, kako se posle ne biste pokajali.

Različite vrste implanata

Za svaki deo tela se koriste različiti implanti i stoga je potrebno da se sa vašim lekarom razgovarate detaljno pre operacije. Svi oni  implanti koji se ugrađuju u delove tela, kako bismo ih korigovali ili popravili su uglavnom od sicilijuma i kiseonika, pa se naknadno prilagođavaju u zavisnosti od toga gde želite da ugradite implant. Sa druge strane postoje i zubni implanti, koji su napravljeni od titanijuma. I jedni i drugi implanti su veoma izdržljivi i postoje brojni razlozi zašto se baš ove vrste koriste za korekcije ljudskog tela.

Vrlo lako se prilagođavaju telu

Kao što je i napomenuto postoje razlozi zašto su izabrani ovi materijali kada je u pitanju ugradnja silikona u ljudsko telo. Pre svega oni su otporni na oksidaciju i ne razgrađuju se tokom vremena. Vrlo lako se prilagođavaju telu i telo ih uglavnom dobro prihvata. Zapravo u najvećem broju slučajeva je tako. Ono što je takođe jako bitno jeste da oni vrlo teško mogu da se oštete. Koliko god bili prilagodljivi i mekani i prirodni, implanti jednostavno ne mogu tako lako da se poremete.

Daju najprirodniji mogući izgled

Naravno ukoliko ne preterate sa veličinama i slično i ukoliko odaberete promene koje nisu toliko očigledne, onda će to na vama zaista izgledati prirodno. Implanti su zapravo napravljeni tako da izgledaju kao prirodni deo tela, u tome i jeste poenta.Na primer, povećanje grudi sa njima treba da bude efikasno, kao i povećanje usana, zadnjice i ostalih delova tela.

Oni ne mogu tek tako sami od sebe da se pomeraju, da prave čudne oblike i slično, kao što to verovatno viđate na internetu. Kao što je već i rečeno oni su napravljeni da traju jako dugo i postoji mogućnost da tek posle mnogo vremena i godina oni počnu da menjaju oblik, ali pre toga vi svakako idete na preglede i vaš lekar će ustanoviti da li je sve u redu ili su potrebne neke korekcije.

Uvek moguće komplikacije i nus pojave

Važno je znati i da prilikom ugradnje implanata koliko god oni bili bezbedni i prilagođavali se ljudskom telu, uvek postoji mogućnost da dođe do određenih komplikacija. Naravno najčešća komplikacija nastaje onda kada hirurg ne obavi dobro svoj posao. Implanti su veoma osetljiva stvar, kao i ljudsko telo. Svaki doktor mora da obavi razgovor sa pacijentom i da proveri njegovo celokupno stanje i da ima uvid u njegovu zdravstvenu istoriju. Tek nakon toga se izvodi operacija. Zatim je vrlo bitno da se pacijenti pridržavaju svih uputstava koje im lekar naloži, jer jednostavno to je potrebno za potpuni oporavak. Komplikacije su moguće i kada i pacijent i lekar urade sve kako treba. Može se dogoditi da naše telo jednostavno ne prihvati implante i to je sasvim normalno, a mi na to ne možemo uticati. U najgorem slučaju moguće je da vam lekar naloži vađenje postavljenog implanta. U tom slučaju morate pronaći druge načine za korekciju vašeg tela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *