Ultimativni vodič za kupovinu ugaone garniture za vaš dom

Reč „sofa“ dolazi od arapske reči „suffah“, što znači platforma za sedenje. Najranije sofe potiču iz Evrope iz 17. veka. Ovih godina, ugaone sofe su u trendu kao porodična alternativa konvencionalnom dvosedu i trosedu. U ovom tesktu, pročitajte detaljan vodič za kupovinu ugaone garniture, uključujući različite tipove konfiguracija.

Zašto ugaona garnitura?

Ugaone garniture po meri su odlični komadi nameštaja koji nude više sedišta nego tradicionalni kauč. Ugaone služe sjajno u velikim prostorima, kao i u malim prostorima, gde možete da dobijete najviše mesta za sedenje, naročito ako postavite garnituru u ugao sobe.

Možete se odmarati ili podići noge na garnituru, što je čini savršenim izborom za porodične sobe i dnevne boravke. Jedna od najboljih stvari o kupovini ugaone garniture je da je možete koristiti za strateški rasparčavanje u odvojene sekcije. Ugaona garniture može poslužiti i za odvajanje vaše dnevne sobe od vaše trpezarije ili neke druge prostorije. Međutim pre nego što je kupite, pročitajte par saveta na koje treba obratiti pažnju pre kupovine.

Izmerite svoj prostor

Znajući koliko prostora imate od najveće je važnosti kada kupujete bilo koji komad nameštaja, ali posebno ugaone garniture. Uverite se da vaša garnitura može proći kroz vrata ili da će ostaviti dovoljno prostora ispred ili iza nje. To ne znači da garniture treba kupovati samo za velike prostorije već da morate pažljivo razmotriti konfiguraciju koja vam je potrebna, kao i stil garniture. Na taj način vaša ugaona garniture neće nadmašiti već ionako mali prostor.

Dimnzije sekcija

Online i u salonu, veličine mogu biti obmanjujuće. Pre svega, izmerite ne samo dužinu već i dubinu garniture i svake sekcije posebno. Sekcije imaju tendenciju da pruže dovoljno dubine sedišta, ali ipak uzmite santimetar u ruke i proverite dimenzije. Segmentni kaučevi često imaju ležajnu komponentu na oba kraja. Pobrinite se da izmerite dužinu svakog komada, jer ako ste visoki, vaša stopala bi mogla da ostanu na rubu nekih modela.

Odlučite se za konfiguraciju

Segmentne sofe su raznovrsne. Postoji mnogo vrsta postavki koje treba razmotriti. Određeni oblici će izgledati bolje u vašem prostoru, pa se pobrinite da izdvojite vremena da razmislite o tome što bi najbolje funkcionisalo.

L-oblik

Garnitura u obliku slova L, izgleda kao da su 2 sofe spojene u L da bi formirale ugao od 90 stepeni. Obično, to su 3 jastuka na jednoj strani i 2 jastuka na drugoj strani. Ali postoje i druge opcije. Ovaj stil dobro funkcioniše u sredini otvorenog prostora. Na sajtu Atlas nameštaj možete videti više o ugaonim garniturama.

Garnitura u obliku slova U

Garnitura u obliku slova U je savršena za veliku porodicu. ima dosta mesta za sedenje i mnogo prostora za širenje. Ova sofa je idealna za veliki prostor ili ako ne želite da se zamarate foteljama i drugim sedištima. U-oblik dozvoljava da dve osobe sede jedna nasuprot drugoj i bez prepreka vode konverzaciju.

Ležajna garnitura

Ležajna ugaona garnitura izgleda kao tradicionalni kauč sa ležištem na levoj ili desnoj strani kauča. Ovu garniture možete postaviti skoro svuda gde biste stavili običan kauč. Postavljanjem ove garniture obezbedićete dobro mesto za ležanje sa podignutim nogama. I dok vi leškarite na vađoj garniture, ostaće mesto i za udobno sedenje za još jednog člana porodice.

Zakrivljena garnitura

Zakrivljena garnitura je privlačan komad nameštaja za svaki dom. Promoviše odličan razgovor i odličan je izbor za ljude koji uživaju u zabavi. Ova garniture nije predviđena da stoji diretkno do zida, pa je najpogodnija za otvorene stambene prostore ili velike dnevne boravke i druge velike prostorije.

Modularne garniture

Modularne ugaone garniture postaju sve popularnije jer nam pružaju brojne opcije. Većina garnitura dolazi u delovima koji se povezuju i tako ostaju. Modularna garnitura, s druge strane, može se preurediti onoliko često koliko želite u različitim formatima. Izvucite delove da biste dobili dodatne taburee ili spojite određene komade zajedno da biste napravili ležaj. Obično se radi o 5 komada koji se mogu konfigurisati na više načina. Ova ugaona garnitura je odličan izbor ako volite raznovrsnost i želite da dobijete garnituru za višenamensku upotrebu.

Ugaona garniture za spavanje i odmor

Ugaona garniture za spavanje je moderan ekvivalent kauča na izvlačenje. Spavaći delovi mogu da imaju i krevet veličine koji se može koristiti za vaše goste. Neki modeli imaju krevet koji se izvlači, dok se ostale garniture pretvaraju u krevet tako što se konfigurišu određeni delovi.

Razmislite o prometu u sobi

Još jedno razmatranje jeste način korišćenja sobe u koju se postavlja ugaona garnitura. Garnitura postavljena na pogrešnoj strani sobe će biti smetnja za prolaz. Pobrinite se da postavite garnituru na strani sobe sa najmanjom količinom prometa. Pobrinite se da naručite i garnituru sa odgvarajućim uglom, koju ćete postaviti tamo gde ste naumili.

Kada birate ugaone garniture, videćete  fraze -okrenute levo i desno – koje se odnose na položaj rukohvata. Imajte na umu da se uzima u obzir strana rukohvata kada kada stojite naspram garniture, a ne dok sedite na njoj. 

Pa tako, dok neke garniture dolaze u prethodno pripremljenom obliku, često možete da prilagodite svoj idealan raspored koristeći komponente od kojih će se satojati vaša ugaona garnitura. Obratite posebnu pažnju na levu i desnu stranu kako biste bili sigurni da ćete završiti sa ispravnim komadima.

Razmislite o materijalima garniture

Segmentne garniture dolaze u širokom rasponu tkanina, uključujući kožu, mikrofiber, poliester itd. Ako imate malu decu, možda želite tkanine koje su otporne na mrlje ili se lako peru u mašinu. Ako imate mačke, možda ćete želeti da izbegnete kožu koja se lako kida i cepa. Većina trgovaca nudi zaštitu koja sprečava mrlje, a ponekad pokriva i rupe i ogrebotine.

Na kraju, imajte na umu da je kupovina ugaone garniture velika investicija i troši veliki deo budzeta. Stoga ako želite da maksimalno iskoristite sva mesta za sedenje, želite više udobnosti i prostora u odnosu na tradicionalne sofe koje traže manje uslova ali i nude manje pogodnosti, pre kupovine ugaone garniture, primenite navedene savete kako biste u potpunosti uživali u novom komadu nameštaja, kakav zaslužujete ovih dana.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *