Kako da birate salvete za praznični dekupaž?

Dekupaž je već odavno i u našoj zemlji postao kako najpopularniji hobi, tako i glavni ili dodatni izvor zarade svima koji su kreativni i vole restauraciju starih predmeta. Ujedno, salvete su kao, glavni materijal, takođe postale veoma tražene.

Sada na gotovo svakom koraku možete naći salvete sa raznim motivima i različitih tekstura, a kako da ih birate i prilagođavate u zavisnosti od različitih praznika, mi Vam pružamo odgovor. Takođe, predlažemo i pojedine predmete koji mogu postati baza za razne salvete, kako biste stvorili potpun ugođaj.

Salvete za Novu godinu

Novogodišnji i božićni praznici uvek su povod da posebno ukrasimo svoj dom i provedemo ove dane u veselju, te se tako najčešće biraju upravo salvete za dekupaž sa nekim od ovakvih motiva. Salvete sa Deda Mrazom i Sneškom Belićem sigurno su najpopularnije. Ako ste u nedoumici i šta da poklanjate tokom ovih praznika, predlažemo da teglice postanu baza za novogodišnje salvete, a da u njih ubacite bombone i slatkiše. Svi će se obradovati.

Stare ukrase za jelku takođe možete osveđiti uz ovakve salvete, ali možete birati i one sa motivima jelke ili venčića od zimzeleni. Novogodišnju trpezu dodatno mogu ukrasiti činije kao podloga za salvete sa snežnim predelima ili decom na sankama, a veoma lepo će izgledati i salvete sa anđelčićima koji su uvek u prazničnom duhu.

Uskršnje salvete

Pošto za ukrašavanje doma za Uskrs mahom koristimo prolećne, nežne pastelne boje, to predlažemo da za ovaj praznik koristite ili crno-bele salvete na kojima se ističu motivi u ovim bojama, poput onih sa balerinama i slično, ili pak one salvete u sepia-teksturi, sa retro motivima koji će sigurno prijati svakom oku. Primera radi, salvete sa teksturom starih pisama ili devojaka sa čarlston-frizurama biće pravi „začin“ za razne predmete, poput činija ili podmetača, kojima ćete dodatno podcrtati svoju uskršnju trpezu.

Sa druge strane, salvete sa standardnim motivima Uskrsa, poput zečića u raznim bojama, mogu postati i osnovni materijal za šaranje jaja. Uz njih dodajte salvete savijene u istom obliku i osvežite prostor. Pritom, za retro varijante uvek su dobre i salvete sa ružama ili nekim drugim cvećem, te uskršnja jaja možete „uniformisati“ u šare sa istim cvetom, samo drugih boja. Oduševićete ukućane i goste!

Dan zaljubljenih, Osmi mart…

Za praznike poput Dana zaljubljenih i Osmog marta često smo u nedoumici šta da poklonimo dragim osobama. Sa sopstvenim rukotvorinama sigurno ne možete pogrešiti, te se usmerite na salvete sa cvećem, srcima ili anđelima kao dominatnim šarama.

Ovakve salvete – mahom u pastelnim bojama – možete aplikovati na razne kutije ili pak saksije i vaze za cveće. Postavljanje cveća u ovakve držače biće poklon plus. Dalje, romantične salvete mogu poslužiti i za pravljenje različitih setova poklona, te tako salvete sa omiljenim cvećem onoga kome darujete mogu ukrasiti futrolu za naočare, pernicu i privezak za ključeve, na primer. Tako ćete uvek i na svakom mestu moći da budete uz osobu koju volite. Za ove praznike, i nakit je idealan poklon, a starim drvenim narukvicama možete dodati novi šmek uz salvete sa notama ili cvetićima.

Sve potrebne repromaterijale i ostale kreativne proizvode poput salveta, perlica, ukrasnog papira, lančića danas možete naći i u internet prodavnicama kojih ima sve više i više. Izrada internet prodavnice je u ekspanziji, a potreba za njima se javlja u gotovo svim sferama. Potencijalnim kupcima upravo to odgovara jer brže i lakše mogu doći do potrebnih proizvoda, ne gubeći vreme u odlasku do klasične prodavnice. Sada je sve dostupno na Internetu, a do omiljene salvete, ogrlice ili rama koji možete sami kasnije dekorisati salvetama možete doći u nekoliko koraka.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *