Da li planirate kupovinu ručnog sata? Evo šta bi trebalo da znate

Da li nam je neophodan ručni sat da bismo znali koliko je sati?

U današnje vreme ne. Ručni sat je postao mnogo više od funkcionalne sprave za merenje protoka vremena. Koji i kakav ručni sat izabrati i kupiti, nije jednostavan izbor.

Možete se voditi izgledom, dizajnom sata. Ipak, kada su u pitanju skuplji modeli satova, treba proučiti i tehničke karakteristike i ponudu već poznatih proizvođača ručnih satova.

Poznati brendovi

U proizvodnji ručnih satova tradiciju su očuvali neki od poznatih brendova čiji su satovi još uvek najpoznatiji. Tako se među brendiranim ručnim satovima ističu Roleks, Swiss, Seiko, Citizen, Omega, Casio za koje su svi čuli. Poznavaoci neće zaboraviti i ne toliko svima poznate, ali izuzetno kvalitetne satove poznatih proizvođača koji se zbog načina izrade, luksuza i kvaliteta naročito ističu. Takvi su satovi proizvođača Audemars Piguet, Patek Philippe, Chopard, Jaeger LeCoultre, Piaget, Cartier, Hublot, Montblanc. Mnoge od ovih brendova nose i poznati holuvudski glumci, najpoznatiji sportisti i ostale planetarno popularne ličnosti. Neki od ovih brendova pokrovitelji su i sponzori važnih sportskih događaja i filmskih festivala. Po pristupačnijoj ceni, uz dobar kvalitet, poznati su i Tissot, Certina, Fortis, Orijent, Swatch, Romanson.
Po ručnim satovima poznate su i države. Tu je pre svega Švajcarska, ali i Japan. Poslednjih godina i skandinavski proizvođači privlače pažnju kvalitetom i specifičnim dizajnom ručnih satova.

Ručni satovi i moda

Da je sat neizostavni modni detalj pokazuje i činjenica da su skoro sve modne kuće poznate po kolekcijama odeće počele da proizvode i ručne satove. Koji ručni sat je najlepši? A koji najkvalitetniji? Kakav ručni sat izabrati za pokon? Takva i slična pitanja uglavnom se postavljaju prilikom kupovine. Izbor je veliki, pa će svako pronaći onaj ručni sat koji mu odgovara. Još uvek važi pravilo da je klasičan i kvalitetan sat uvek moderan, vrednost mu ne opada prolaskom vremena, može se nasleđivati i poklanjati. Sat na ruci često se uklapa uz nakit koji nosite, prilagođava se vašem načinu života i oblačenja, pa tako postaje neizostavan deo vašeg stila. Podjednako ga nose i žene i muškarci.

Pametni sat – mnogo više od sata

Potpuno nova vrsta satova jesu smart satovi. Različitih su oblika, dizajna i veličine, ali ono što im je svima zajedničko jesu dodatne funkcije koje ima. Pobornici modernih tehnologija reći će da je ovaj sat mnogo bolji od sata. Oni koji vole klasične satove reći će da pametan sat i nije sat i da ne može da zameni eleganciju i lepotu klasičnog ručnog sata. Mnogobrojne funkcije ovih satova čine ih vrlo korisnim, popularni su kod mlađe populacije i na neki način zamenjuju ili upotpunjuju savremene mobilne telefone. Da li će ovi satovi potpuno potisnuti klasične? Poznavaoci satova se slažu da se to neće desiti. Ipak, vreme će pokazati.

Sat kao deo životnog stila

Satove na ruci mogu da nose svi i nose se u svakoj prilici. Samim tim i izbor modela je veliki. Ženski, muški, uniseks i dečiji satovi. Klasični, sportski, pilotski, vojnički, satovi, možete pronaći sat baš za svaki životni stil. Minimalistički ili oni slični nakitu, lagani i tanki ili teški i robusni, sve je stvar izbora i ukusa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *