Kako se polo majice ne nose?

Savršena muška odevna kombinacija je nešto što se vrlo lako može postići. Klasične farmerke, bela majica, uža, i crna koža jakna. Savršeno! Ovde niko ne može da postavi granicu i da kaže da nije dobar autfit iako je veoma jednostavan. Međutim, to nije sve od muške mode, jer postoji još mnogo odevnih komada koji čekaju da se kupe, iskombinuju, ponesu, kao i oni koji su must have u muškim garderoberima. Među njima su uvek neko klasičnije odelo, crne farmerke, strukirani kaput, bela košulja, kao i polo majice. 

Kada temperature dostignu određenu visinu i dođu topliji, letnji dani, polo majice predstavljaju gornji odevni komad za skoro sve prilike. Od opuštenih šetnji, izlaska na kafu ili piće sa društvom, pa sve do odličnih business look autfita. Moglo bi se reći da je polo majica komad sa kojim nema greške. Ili možda ipak ima?

Određena kombinovanja i načini nošenja ovog tipa majice sa kragnama može da dovede do modnog lutanja, zato je važno da znate kako se to polo majice ne nose!

Kako do prikladnog polo look-a?

Kroz jedan savet, a to je kako nositi polo majicu, pokušaćemo da vam prikažemo ne samo kako se nosi, već kako se ne nosi. Polo majice se uglavnom kombinuju sa šortsevima, te farmerkama i pantalonama. Kada je odaber farmerica i pantalona u pitanju, postoji podela na slim, classic i regular fit. Ukoliko ste neko ko često posećuje teretanu ili nemate stomačić, slim fit uz polo majicu je pravi izbor. Za one koji nisu toliko pažljivi kada su treninzi i ishrana u pitanju, classic fit pantalone i polo majica su kombinacija koja odlično stoji, s tim što slobodno možete majicu i da upašete u pantalone. Ako ste između ova dva tipa, birajte uz polo majice regular fit pantalone

Što se tiče ubacivanja majice u pantalone, tu su mišljenja podeljena, pa je najbolje da to odlučite kada se već obučete i isprobate obe opcije, s tim što se polo majica uz šorts nikada ne nosi unutar njega, nego uvek van. 

Posebno pravilo glasi: ne podižite kragne polo majice. Kragne su kao kod košulje, da doprinesu malo elegantnijem i sređenijem izgledu, a modna katastrofa se dešava kada se kragne podignu i isprave. 

Uža ili šira – koju polo majicu odabrati?

Pošto smo videli kako ide proces biranja pantalona i farmerki uz polo majice, red je da se obrati pažnja i na samu veličinu majice, tj. da li je bolje da ona bude nešto šira, ležernija ili da ide uz telo

Polo majice su nastale kao deo teniserske opreme, takav da donese nešto luksuzniji izgled na terenu, ali da ujedno pruži i komfor. Što znači da ni preusko, ni preširoko nije dobar izbor. Bitno je da vam polo majica bude komotna, da nije zategnuta na stomaku, grudima, bicepsima. No, ne bi trebalo ni da izgleda kao određeni džak na vama. Zato je bitno da se pronađe veličina koja pruža balans, poput nekog regular fit modela. Proverite tako što ćete uvući prst ispod rukava, pa ako nije presuko, ali ni preširoko, onda je to veličina koja će vam baš pristajati. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *