Odeća koju dečaci obožavaju

Čini se da je roditeljima dečaka mnogo lakše i da mališani imaju manje zahteva kada je u pitanju odeća za dečake. Oni vole udobne odevne komade, sa aplikacijama omiljenih junaka ili grbom omiljenog fudbalskog kluba i to im je dovoljno da budu zadovoljni.

Roditelji, ipak imaju mnogo više izazova i žele da ta odeća ima kvalitetne boje, da ne bledi u pranju, ali i da ju je moguće oprati od fleka koje dečaci kao da prosto privlače. 

Odeća za dečake mora biti udobna

Dečaci nemaju strpljenja za komplikovano zakopčavanje, jači lastiš i usku garderobu, niti bi trebalo da je nose. 

Odeća za dečake treba da prati njihove aktivnosti, da im bude udobna i prijatna za nošenje. To je naročito važno za letnju garderobu koja treba da zaštiti vašeg mališana od vrućine i visokog zračenja.

Prirodni materijali su udobni, nemojte birati proizvode koji imaju isključivo elastin, likru, poliester. Sitnice mogu da prevagnu da nešto postane omiljena majica, ali takođe i nešto što se nerado nosi. Ništa što je usko, neprijatno, što pecka ili žulja neće doći u obzir koliko god da je lepo, ovakva odeća za dečake je prosto bačen novac.

Pamuk i lan su proveren sastav koji je prozračan i prijatan za nošenje i ovakvu će garderobu dečaci sigurno rado nositi jer je prijatna

Borba sa flekama na dečijoj odeći

Pošto deca obožavaju aktivnosti napolju, dečaci sigurno imaju najviše šanse da se isprljaju. Igranje sa loptom, vožnja bicikla, sedenje na travi …su samo neki od razloga zašto se odeća za dečake fleka i izazov je za pranje.

Prilikom kupovine svakog odevnog predmeta trebalo bi češće birati modele koji su šareni, a ako neka od fleka bude uporna garderoba se može spasiti. Jednostavno se rešava problem postavljanjem nalepnica na odeću mogu se zamaskirati trajna oštećena, a iznošena odeća za dečake osvežiti i ponovo koristiti.

Pustite dečake da budu dečaci. Normalno je da se prljaju i cepaju odeću. Nešto od sezonske odeće za dečake može biti i trajno uništeno pa i to treba imati na umu prilikom kupovine i odabira. Bolje je da uložite u povoljnije odevne komade i da dopustite detetu da istražuje svet nego da nosi skupu garderobu o kojoj mora dodatno da vodi računa.

Uvek pitajte mališana da pomogne u odabiru

Dečaci nisu izbirljivi poput devojčica, ali to ne znači da ne vole da izaberu odeću sa slikama svojih omiljenih heroja, u bojama omiljenog fudbalskog kluba ili po ugledu na modu i odevanje svojih idola. Dečaci neće biti zainteresovani za svaki odevni komad, ali će nepogrešivo odabrati svoje favorite i takva garderoba će sigurno biti rado nošena i kombinovana.

Odeća za dečake treba da bude udobna, komotna i spremna da isprati aktivnosti vašeg deteta. Vi kao roditelj treba da birate prijatne materijale, ali i da se kasnije uspešno brinete o pravilnom održavanju i borbi sa flekama.

Mališani mogu da pomognu u kupovini, ali ne očekujte da će odabrati svaki odevni komad. Prepoznaće svoje favorite, a nabavka svega ostalog je na vama. To je timski rad pa mu dozvolite da uči o pravilnom odevanju i gradi svoj jedinstven stil oblačenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *