Beogradski splavovi sa tradicijom – mesta najboljeg provoda

Urbanost Beograda nije nikada bila upitna, budući da se radi o gradu koji uvek ide u korak sa vremenom i svim onim trendovima koji se javljaju u svetu. Za to su svakako odgovorni i oni koji u njemu žive, jer nose mladalačku, pokretačku, pozitivnu energiju, zbog čega se srpska prestonica svima dopada i kada je jednom posete uvek joj se rado vraćaju. Ali, tu je i odlična hrana. Beograd nudi ukuse celog sveta, uz domaću kuhinju, koju nema ko ne voli. Ako verujemo da ljubav kreće od stomaka, onda je ljubav prema Beogradu zagarantovana. No, iako mnogo modernog, Beograd nikada ne odustaje od onog što je dobro i od svoje tradicije, koja se može otkriti na svakom koraku, a svakako, tradicionalno je najbolji noćni život u njemu.

Podjednako dobar provod je zagarantovan u boemskoj četvrti, Skadarliji, brojnim modernim kafanama, klubovima, ali tradicija kaže da su splavovi nezaobilazni. Upravo su splavovi učinili da noćni život Beograda bude buran, vatren i neverovatno poželjan, što ne dokazuju samo meštani, već i turisti koji u hiljadama godišnje dolaze da osete čari tog nadaleko poznatog provoda. A evo i koji su to splavovi koju su među ostalima najodgovorniji za takav status srpske prestonice.

Godinama najbolji na reci – splav River

Slobodno možemo reći da skoro da ne postoji osoba koja nije čula za splav River ili da neko ne zna osobu koja je tamo izlazila i izlazi. Već godinama, ovo je splav koji je najpopularniji kod omladine, ali i onih malo starijih, željnih dobre muzike, provoda i opuštenog osećaja. Splav River se nalazi skoro na samom ušću reke Save u Dunav, ima savršen prilaz, a sve to je tu u sklopu što bolje provoda. Iako jedan od najvećih splavova, sa najvećim kapacitetom, rezervacije su uvek obavezne, jer se tradicionalno traži mesto više koje je često nemoguće naći kada se koji sat zakasni sa rezervacijom.

Može se reći da nema muzike koja se na splavu River ne pušta, jer je popularan, zvuk koji pokreće na igru i zabavu uvek omogućen. Pored najboljih DJ-eva, ovo je mesto koje veliki broj privlači da uživaju u uživo izvedbama najboljih i najvećih hitova izvođaća čiji su nastupi uvek željno iščekivani. Skoro da ne postoje zvezde domaće i regionalne pop-folk scene koje nisu zapevale na bini splava River, u čemu je jedna od njegovih glavnih čari.

Sloboda pokreta na splavu Freestyler

Već više od decenije, splav Freestyler je bez ikakve sumnje ime koje predstavlja simbol beogradskog noćnog života i provoda koji je želja svih Evropljana, a možda i šire. Savski kej je u trenutku kada je splav Freestyler otvoren, bez sumnje dobio jedan od dva ili tri najbolja i najvoljenija splava. Savršen ambijent, pozitivna energija, perfektna usluga, ponuda brojnih pića i najukusnijih koktela, najbolje žurke uz House, R’n’B, HipHop zvuke, sve je ono što čini prepoznatljivim ovaj prestonički splav. Glas koji se proneo da su na njemu najbolje beogradske žurke dokazuje i činjenica da više skoro i da nema stranaca koji dođu a nisu čuli za njega, već im se pri samom polasku nalazi na spisku „must visit“ mesta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *