Flašice za vodu – plastična ambalaža koja se najviše koristi

Do tek pre nekoliko godina nismo mogli da zamislimo da ćemo vodu piti iz plastičnih flašica. Danas je drugačije i mnogi od nas kupuju vodu u plastičnim bocama i koriste je u domu, kad idu na posao, kada šetaju, dok se bave sportom i tokom raznih drugih aktivnosti.

Pozitivna svojstva plastične ambalaže

Flašice za vodu su plastične amblaže koje se najviše koriste zahvaljujući pozitivnim karakteristikama materijala od kojeg su napravljene. Na dnu svake flašice se nalazi oznaka koja govori od koje vrste plastike je flašica napravljena.
Oznaka PET bi trebalo da se nalazi na svim plastičnim flašicama za vodu jer ona označava da je u pitanju plastika koja se kao materijal koristi za sve flašice u kojima se nalaze takozvna meka pića u koje spada i voda.

PET oznaka kod plastične ambalaže

Postoji nekoliko oznaka kojima se obeležava svojstvo plastičnog proizvoda. Jedna od tih oznaka je PET oznaka koja služi za pravljenje plastičnih flašica. PET je skraćenica za polietilentereftalat koji predstavlja termoplastični polimer koji se koristi za pakovanje. Skraćenica PET se uglavnom koristi za ambalažu. PET plastika je bezbedna da se koristi i do minus 60 stepeni.

Flašice za vodu su bezbedne i nesalomive

Flašice za vodu su napravljenje od PET plastike koja je jako čvrsta i nesalomiva. Ovo je odličan izbor za flaširanje vode koji čini sadržaj u flašici potpuno bezbednim kada se flašica nosi, kad smo u pokretu ili kada obavljamo neke sportske aktivnosti.
U slučaju da flašica padne na pod neće se razbiti ni polomiti zbog karakteristike materijala od kojeg je napravljena, za razliku od staklene flašice za vodu.

PET plastična ambalaža čuva prirodna svojstva vode

Voda u plastičnim PET flašicama ima očuvana sva svoja prirodna svojstva. Promenom sredine i pakovanjem u flašice, voda je u potpunosti sigurna za piće i zadržava svoju svežinu i iste karakteristike kao na izvoru.
Plastične flaše za vodu su providne, što potrošaču daje mogućnost da vidi sadržaj ambalaže prilikom kupovine, a da ne mora da otvara flašu.
Proizvodnja flaširane vode je strogo regulisana zato možemo da budemo sigurni da je voda čista i nekontaminirana. Flaširana voda je naročito korisna ukoliko se desi da ne možemo da pijemo vodu iz česme.

Plastične flašice za vodu se recikliraju

Apeluje se na to da budemo ekološki obazrivi i da vodimo računa o reciklaži. Plastične flašice za vodu se mogu 100 % reciklirati. Dovoljno je posle upotrebe da ih bacimo u kontejnere, gde je posebno odvojen deo za plastiku, kako bi ona dalje mogla da ide na reciklažu. PET materijali se recikliraju i označeni su brojem 1 kao simbolom recikliranja.

Flašice za vodu su prigodne za nošenje

Još jedna bitna karakteristika koja svima odgovara je ta da su flašice za vodu zgodne za nošenje. Po težini su veoma lake i praktične su za nošenje u ruci ili torbi, tako da su nam uvek tu kada ožednimo. Plastika je inače ekonomičan materijal i troškovi proizvodnje su niski, što utiče i na povoljnu cenu flaširane vode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *